Στον Άρειο Πάγο οι Τούρκοι στρατιωτικοί - Αναμένονται οι αποφάσεις για το μέλλον τους (pics&vid)

Video 1

Στον Άρειο Πάγο οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Τις αποφάσεις τους αναμένεται να ανακοινώσουν το μεσημέρι της Πέμπτης (26/01) τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου για το αν θα εκδοθούν ή όχι στη χώρα τους, οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί -οι οποίοι μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, είχαν αυτομολήσει και είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη- έφτασαν στο κτήριο του Εφετείου, γύρω στις 14:30 σήμερα το μεσημέρι.

tourkoi efeteio2b

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η ανακοίνωση των αποφάσεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων, αλλά λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται και σήμερα να υπάρξει νέα αναβολή, λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων των Ποινικών Τμημάτων του Α.Π.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, σε δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των οχτώ Τούρκων, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της μη έκδοσης.

Ακόμη, ο Δημήτρης Παξινός στην δήλωσή του, μεταξύ των άλλων, επεσήμανε:

«Ποίοι δικαστές θα χρεωθούν την έκδοση ερχόμενοι σε πλήρη δυσαρμονία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το κράτος δικαίου που τάχθηκαν να υπηρετούν;  Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ' αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο, "πεσκέσι", τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση;».

PHOTO GALLERY