Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Λουκιανός Κηλαηδόνης: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες του (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Λουκιανός Κηλαηδόνης: Υπήρξε αδιαμφισβήτητα από τους σπουδαιότερους μουσικούς, στιχουργούς και ερμηνευτές, που με τα τραγούδια του σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2017) σε ηλικία 74 ετών, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Στη μνήμη των γενιών του ’70 και του ’80 θα μείνει ως ο άνθρωπος που έβγαλε τον κόσμο από τα σπίτια του και διοργάνωσε τα πρώτα beach parties στη Βουλιαγμένη, όπως αυτό που έγινε στις 25 Ιουλίου 1983, όταν μαζεύτηκαν στην ομώνυμη παραλία πάνω από 70.000 άτομα.

Τότε ήταν που τραγούδησε το περίφημο «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη», ξεσηκώνοντας τα πλήθη. «...όσοι πηγαίνουν στη Βουλιαγμένη, λέει ένας νόμος παλιός, νύχτα με φεγγάρι κι είναι λίγο φτιαγμένοι, πάντα τη βρίσκουν αλλιώς...», τραγουδούσε ο κόσμος ρυθμικά και η νύχτα έπαιρνε φωτιά.

Με το χιούμορ να πλημμυρίζει πάντοτε τους στίχους του, ο «Λούκυ Λουκ», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, έγραψε το «Μια μέρα μιας Μαίρης», που το ερμήνευσε η Αφροδίτη Μάνου, αλλά και το «Πού βαδίζουμε κύριοι;»

Από τα πιο όμορφα τραγούδια του που αποπνέει μια γερή δόση νοσταλγίας ήταν τα «Θερινά Σινεμά».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, όμως, τη φοβερή ατάκα του στο τραγούδι «Αρχίζει το ματς»: «Πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί του Διακογιάννη η φωνή!»