Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από τα γραφεία της ΝΔ (pics + vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Οδηγοί ταξί: Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (24/02/2017) οι ταξιτζήδες έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, διαμαρτυρόμενοι για τη δήλωση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη απελευθέρωσης των μεταφορών.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Οι ταξιτζήδες παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία της «γαλάζιας» παράταξης, ενώ στο σημείο υπήρχε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιος Λυμπερόπουλος έκανε λόγο για «εμμονή των στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Στην ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν».

Η ακριβής δήλωση του κ. Κυρανάκη που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των αυτοκινητιστών είχε ως εξής: «Τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα, να δουλέψουν και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, μία κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου να λέει ότι: κάθε πολίτης που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα μπορεί με μία απλή άδεια η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή την δουλειά».

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου