Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για την επίθεση στη Δάφνη (pics&vids)

Newsbomb

Στο παραπέντε απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ. τα χειρότερα, όταν εντόπισε και εξουδετέρωσε εκρηκτικό μηχανισμό, τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/02).

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ - ΜΕ ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Ήταν 2:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα πίσω από το κτήριο του ΑΤ Δάφνης.

«Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα», είπε ο άγνωστος.

ekrixi a t

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προσέθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του, στις 10 Μαρτίου του 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, ο Λάμπρος Φούντας, από τα ιδρυτικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν σε πάρκο που βρίσκεται στην οδό Λυσίππου, πίσω από το ΑΤ, ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός και αμέσως απέκλεισαν την περιοχή.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις και διαπίστωσαν ότι αυτός αποτελείτο από χειροβομβίδα, χρονοδιακόπτη, πυροκροτητή, εννιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία εκτιμά ότι στην προκήρυξη που θα ακολουθήσει θα υπάρξει αναφορά τόσο στον Λάμπρο Φούντα όσο και στην πρόσφατα συλληφθείσα Πόλα Ρούπα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή ενώ εξετάζουν με προσοχή τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού καθώς δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες χειροβομβίδα μαζί με εκρηκτική ύλη και εικάζουν ότι πειραματίζονται με νέες βόμβες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Εν τω μεταξύ, αποκαλυπτικό είναι το υλικό που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο όπου τοποθετήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25/02) εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης.

Εξουδετερώθηκε με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποίησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτηρίου που φιλοξενεί το Αστυνομικό Τμήμα, έχουν καταγράψει τις κινήσεις ενός ατόμου.

Όπως είναι αναμενόμενο, το άτομο που άφησε το τσαντάκι με τον εκρηκτικό μηχανισμό και έχει καταγραφεί από τις κάμερες, φοράει κουκούλα προκειμένου να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το υλικό μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και θα εξεταστεί εξονυχιστικά ενώ αναμένεται να γίνει σύγκριση με βίντεο από άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.