Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης

Newsbomb

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέσα σε δύο περίπου λεπτά που διαρκεί το βίντεο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό, αποτυπώνονται οι δραματικές στιγμές κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν το 2017.

Όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό: «Το Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του 2017, εκτός του κύριου επιχειρησιακού έργου του, συμμετείχε και συνεισέφερε ενεργά σε ποικίλες δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, στον ηπειρωτικό κορμό και στα νησιωτικά συμπλέγματα, αλλά και σε όλους όσους διαπλέουν το θαλάσσιο χώρο της ελληνικής επικράτειας.

Ενδεικτικά σημειώνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, η εκτέλεση μεταφορών επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου (πχ υδροδότηση νησιών), η αεροδιακομιδή ατόμων που έχρηζαν άμεσης ιατρικής συνδρομής από απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές και η συνδρομή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό, σε συνεργασία με το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), συνέδραμε σε Επιχειρήσεις Διάσωσης, με τα ελικόπτερα ΠΝ (τύπου S-70B, Aegean Hawk)».

Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα