Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ταλαιπωρία δίχως τέλος - Έως και πέντε ώρες η αναμονή

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ταλαιπωρία δίχως τέλος - Έως και πέντε ώρες η αναμονή

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται στα εκδοτήρια του μετρό, τραμ και ηλεκτρικού σήμερα, Τρίτη (31/10) όπου εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν καρτερικά στη ουρά για να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης (31/10) οι ουρές που σχηματίζονται στους σταθμούς ηλεκτρικού και μετρό σε Πειραιά, Σύνταγμα και Καλλιθέα είναι τεράστιες.

18645461

Εδώ και αρκετές ημέρες η εικόνα στα εκδοτήρια των μέσων μεταφοράς είναι η ίδια. Ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι, μητέρες, όλοι στέκονται επί ώρες όρθιοι και περιμένουν τη σειρά τους, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να αποκτήσουν την καινούρια ηλεκτρονική κάρτα που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς.

Η αναμονή, ειδικά σε ώρες αιχμής, μπορεί να φτάσει έως και τις 5 ώρες, ενώ πολλές φορές ηλικιωμένοι λιποθύμησαν καθώς δεν άντεξαν την ταλαιπωρία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης έκανε έκκληση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» να μην περιμένουν στις ουρές για την έκδοση της κάρτας, καθώς αν καταθέσουν τα δικαιολογητικά, η κάρτα θα έρθει μετά από τρεις ημέρες σπίτι τους.

 

Και με 1,4 ευρώ το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Και με 1,4 ευρώ θα διατίθεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αρχές Νοεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου», στην οποία αιτείται την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο του σημερινού χάρτινου ενιαίου εισιτηρίου.

Μάλιστα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως πχ. στις δέκα επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.

Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο των 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο των 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται - κι αυτή - με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).

Η σημαντική διαφορά του νέου συστήματος είναι ότι, τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket), όσο και η ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card) μπορούν να επαναφορτιστούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να μην τα πετά, αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να δοθεί και παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου για τους κατόχους καρτών Οκτωβρίου, ώστε να εκδώσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους (η ίδια προθεσμία ισχύει και για τη διαδικασία του φακέλου).

Απίστευτο περιστατικό στον αέρα του Παπαδάκη: «Τι τραβάς ρε καρ....»

Η υπομονή όσων περιμένουν στα εκδοτήρια μετά από πολλές ώρες αναμονής λογικό είναι να εξαντλείται. 

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη στο αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα« το πρωί της Τρίτης (31/10) έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Καθώς ο ρεπόρτερ Κώστας Τάτσης μετέδιδε τα όσα συνέβαιναν έξω από τον σταθμό, ένας ηλικιωμένος φανερά εκνευρισμένος επιτέθηκε στον καμεραμάν που τραβούσε πλάνα από την κατάσταση που επικρατούσε στο σταθμό.