Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Σύμη: Καταστροφικό το πέρασμα της «Ευρυδίκης» - Αυτοκίνητα έπεσαν στο λιμάνι (vid)

Newsbomb

Κακοκαιρία | Σύμη: Η κακοκαιρία «Ευρυδίκη» πλήττει τις τελευταίες ώρες με εξαιρετική σφοδρότητα τη Σύμη και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες τρία αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα, στο λιμάνι του νησιού.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού είχε αναφέρει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι είναι τουλάχιστον 10 τα ΙΧ που βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ,αν σε κάποιο ή κάποια απο τα οχήματα βρίσκονται επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο και μπορεί να εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους, που έχουν καταλήξει στην θάλασσα.

Επί τόπου βρίσκεται πλοιάριο του Λιμενικού Σώματος για την παροχή συνδρομής, ενώ αναμένεται να πέσουν δύτες προκειμένου να αναζητήσουν τυχόν εγκλωβισμένους ανθρώπους στα ΙΧ που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην εφημερίδα «Ροδιακή», έχουν δοθεί ήδη εντολές και έχει ξεκινήσει πλωτό του Λιμενικού Σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες.

Η Σύμη και η ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες από τη «Ροδιακή», το νησί βρίσκεται στο έλεος ορμητικών χειμάρρων, τα οποία παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μάλιστα, περισσότερα από 30 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά στους πλημμυρισμένους δρόμους του νησιού.

Ενδεικτικά, στο έλεος των πλημμυρών βρέθηκε η περιοχή Πιτίνι, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση, ενώ ο ποταμός Σαλαχούρης έχει ξεχειλίσει απο τον μεγάλο όγκο των όμβριων υδάτων και τα φερτά υλικά.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (13/11/2017), το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Paros», δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στη Σύμη (Πηγή βίντεο: rodiaki.gr)

Με πληροφορίες από Ροδιακή και ΑΠΕ - ΜΠΕ