Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε βενζινάδικο στην Ανάβυσσο - «Ήταν βόμβα» καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης

Newsbomb

Η έκρηξη ακούστηκε δυόμισι χιλιόμετρα μακριά - Προκλήθηκε κρατήρας - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Έκρηξη σημειώθηκε στις 05:30 σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή 100 στην Ανάβυσσο, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες. Η φωτιά που προκλήθηκε σβήστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου.

pratirio ekrixi5

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr, στην αρχή του άρθρου

Το πρατήριο ανήκει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφτασε στο σημείο καθώς το σπίτι του βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτό.

«Επειδή είναι πολλά τα λεφτά που πολεμάμε κι επειδή δεν έχω προσωπικές αντιπαλότητες θεωρώ ότι πίσω από αυτό κρυβονται κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων. Το τελευταίο διάστημα δεν έχω δεχθεί απειλές, παλαιότερα ναι. Θεωρώ ότι αυτοί δεν απειλούν αλλά εκτελούν», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Κιούση

Σύμφωνα με τον κ. Κιούση οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει μια μηχανή με δύο άτομα που κρατούσαν κάτι σαν κιβώτο, το άφησαν στην είσοδο και το πυροδότησαν, πριν φύγουν προς την παραλία.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Αστυνομία αναφέρουν ότι η ισχυρή έκρηξη στην Ανάβυσσο προήλθε από μασούρι δυναμίτιδας.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων