Απίστευτο θράσος των Τούρκων: Ακταιωρός έφτασε μια «ανάσα» έξω από την Καλόλιμνο (vid)

Video 1

Οι Τούρκοι προκαλούν έξω από την Καλόλιμνο

Καλόλιμνος | Ειδήσεις: Δεν έχει τελειωμό η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και φαίνεται πως, μετά τις προκλητικές δηλώσεις των Μπιναλί Γιλντιρίμ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υπήρξε κι άλλο περιστατικό, καθώς μια ακταιωρός παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα, παραπλέοντας σε μικρή απόσταση από το ελληνικό φυλάκιο στην Καλόλιμνο.

Όπως θα δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr, στο βίντεο που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απεικονίζεται η τουρκική ακταιωρός να περνά ανάμεσα από ένα ελληνικό αλιευτικό σκάφος και να προσεγγίζει το νησί, όπου υπάρχει στρατιωτική φρουρά.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικό «παραλήρημα» Γιλντιρίμ για το Αιγαίο και τη Συνθήκη της Λωζάνης

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: «Γιατί δεν ζήτησες από την Ελλάδα τα 18 νησιά που κατέλαβε;»

Για το πρωτοφανές περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ψαράς, Σμαλιός Σακελλάρης και δήλωσε: «Είναι ένα αλιευτικό δικό μας και είναι μία μεγάλη ακταιωρός τουρκική και δύο πιο μικρές ακταιωροί και σε κάποια στιγμή βλέπουμε τη μία με το που φτάνουμε εμείς εκεί στην Καλόλιμνο και έχουμε σταματήσει να ψαρεύουμε και βάζει φουλ τις μηχανές και πλώρη προς εμάς. Πέρασε περίπου στα 100 μέτρα, 70 μέτρα από μας με φουλ ταχύτητα, ανάμεσα σε εμάς δηλαδή και το νησί της Καλολίμνου, το οποίο είναι επανδρωμένο με Έλληνες στρατιώτες».

Από την πλευρά του, πάντως, το Λιμενικό Σώμα, αν και επιβεβαίωσε το περιστατικό, ανέφερε: «Από την πλευρά μας δεν χαρακτηρίζεται σαν ένα περιστατικό ιδιαίτερης έντασης, αφού αμέσως με την παρουσία του σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή και με την ψυχραιμία που κράτησε το πλήρωμά του, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε αμέσως».

Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1