Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και πάλι παρών εκεί όπου υπάρχει ανάγκη

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και πάλι παρών εκεί όπου υπάρχει ανάγκη
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πιστός στη διαχρονική του αποστολή και στο ανθρωπιστικό ιδεώδες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) ήταν και πάλι παρών, και τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στις σημαντικές δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα του Δήμου Αθηναίων.

Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, παραβρέθηκαν τις ημέρες των εορτών σε μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίες είχαν σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτους συμπολίτες μας. Επιπρόσθετα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69), στο καθιερωμένο εορταστικό γεύμα αγάπης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, όπου περισσότεροι από 900 άστεγοι και οικονομικά ευάλωτοι συνάνθρωποί μας απόλαυσαν το γιορτινό γεύμα αγάπης, σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον.

Λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, κλιμάκιο Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υποστηριζόμενο από την Κοινωνική Υπηρεσία του Ε.Ε.Σ., πραγματοποίησε δράση υποστήριξης αστέγων (streetwork), παρέχοντας άμεση υποστήριξη και φροντίδα σε αστέγους συμπολίτες μας. Οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν ζεστά ροφήματα, τρόφιμα, υπνόσακους και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Για τη συγκεκριμένη δράση μίλησαν στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Αθήνας, κ. Ηρακλής Μαρκουΐζος, και ο Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ε.Ε.Σ., κ. Γιάννης Ράνος. Τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκαν στη σταθερή παρουσία και προσφορά του Οργανισμού, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και σε προγράμματα στέγασης και φροντίδας συμπολιτών μας που διαβιούν στο δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στην gallery του Newsbomb.gr 

 

PHOTO GALLERY
Video 1

Η δράση Streetwork του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού