Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν όλα - Τεράστιες ανατροπές (vid)

Newsbomb

Πώς θα γίνεται η εξέταση και οι έλεγχοι στα θεωρητικά μαθήματα

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Μαυραγάνη έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία εντός του τριμήνου.

Στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες και μικρόφωνα έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να δίνει εντολές. Την ώρα της εξέτασης μαζί με τον υποψήφιο οδηγό θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο μόνο ο εκπαιδευτής και κανείς άλλος.

Οι εξεταστές θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο όπου θα υπάρχει δυνατότητα λήψης της εικόνας από το αυτοκίνητο και ομιλίας μέσω μικροφώνου για τις εντολές προς τον εξεταζόμενο.

Όπως τόνισε μάλιστα ο υφυπουργός Μεταφορών στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία φυσική επαφή, ενώ για κάθε εξέταση οι εξεταστές θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε ημέρα.

Μπορεί δηλαδή ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα.

Παράλληλα, θα γίνεται έλεγχος σε καθημερινή βάση για την παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα. Οι σχολές οδήγησης θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει στους χώρους τους ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου μέσω του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία και η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»