Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στη Ζάκυνθο με το τεράστιο τοξικό ψάρι – Οι εικόνες που κάνουν θραύση στο Διαδίκτυο

Newsbomb

Μπροστά σε μία… έκπληξη βρέθηκαν δύο ψαράδες στη Ζάκυνθο, όταν πήγαν βαρκάδα στο Κερί στη θέση «Καμάρα».

Ξαφνικά είδαν στη θάλασσα ένα από τα μεγαλύτερα, σπάνια και περίεργα ψάρια στον κόσμο.

Πρόκειται για το ψάρι Sunfish που ζει κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό, αναφέρει το Zante.gr. Μπορεί να είναι εξαιρετικά ήρεμο ωστόσο η συνάντηση μαζί του θεωρείται τρομακτική αν σκεφτεί κανείς ότι στο στόμα του χωράει ένας ολόκληρος δύτης. Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο της κατηγορίας των οστεϊχθύων, δηλαδή των ψαριών με οστέινους σκελετούς. Και μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από 2,5 τόνους με το μήκος του να ξεπερνά τα 5 μέτρα, ωστόσο αυτό που βρέθηκε στην Ζάκυνθο, υπολογίζεται ότι έφτανε τα 150 κιλά.

Έχοντας μια ιδιαίτερα αποκρουστική όψη, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι σπάνιο στις ελληνικές θάλασσες και στο Ιόνιο αφού στους κατοίκους της Ζακύνθου είναι γνωστό και με το προσωνύμιο «Προπέλα», ωστόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας.

Η ονομασία του Sunfish προδίδει και την ιδιότητά του. Ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας, με σκοπό ο ήλιος να απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό του. Επίσης το γεγονός ότι συχνά κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια του νερού έχει ως αποτέλεσμα να συγχέεται το προεξέχον ραχιαίο πτερύγιό του με αυτό του καρχαρία. Ωστόσο είναι διαφορετική η κίνηση του πτερυγίου τους.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr