Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο – Ανατριχίλα στην Αθήνα: Κρητικοί εψαλαν τον Εθνικό Ύμνο (vid)

Newsbomb

Συλλαλητήριο Αθήνα | Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η καρδιά της Μακεδονίας «χτυπά» στην Αθήνα - Στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (04/02/2018) το μεγάλο συλλαλήτηριο στο Σύνταγμα - Το Newsbomb.gr μέσα από το LIVE BLOG μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις - Από το πρωί φτάνουν στην Αθήνα οι Κρητικοί - Οι Χιανώτες στον Πειραιά έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου από κάθε πλευρά της Ελλάδας, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που είναι προγραμματισμένο για τις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Πρώτα έφτασαν περίπου 1.000 άτομα από την Κρήτη με τρία πλοία από Χανιά και Ηράκλειο. Οι διαδηλωτές κρατώντας μία μεγάλη ελληνική σημαία έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή». Μάλιστα, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, λέγοντας πως θα τους βρουν μπροστά τους, για την εθνική προδοσία, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, που πρόκειται να διαπράξει.

«Φρούριο» το Κέντρο

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας, καθώς περίπου 19.000 αστυνομικοί αναμένεται να στήσουν ένα πλέγμα προστασίας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Η συμμετοχή του κόσμου στο μεγάλο συλλαλητήριο για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων αναμένεται όπως εκτιμούν οι διοργανωτές να είναι μεγαλύτερη από αυτή στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, μέσα στις επόμενες ώρες η πόλη αναμένεται να κατακλυστεί από μεγάλο όγκο διαδηλωτών που κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες θα «αγκαλιάσουν» το Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουν ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το συλλαλητήριο

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έτσι και αυτή την Κυριακή το Newsbomb.gr με αίσθημα ευθύνης θα μεταδώσει LIVE, λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Πώς θα γίνεται η μετάβαση των πολιτών στο Σύνταγμα

Η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθούν την Κυριακή οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αλλά και μέτρα ασφαλείας που θα ισχύουν από την ΕΛ.ΑΣ..

Η Συντονιστική Επιτροπή μεταξύ άλλων τονίζει στην ανακοίνωσή της πως δεν ανησυχεί για τις αντισυγκεντρώσεις καθώς έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής:

«Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες που πιστεύουν πως ο όρος "Μακεδονία" δεν θα πρέπει να υφίσταται ως προσδιορισμός του κράτους των Σκοπίων και ο στόχος είναι να εκφραστεί ξεκάθαρα η βούληση του Ελληνικού λαού. Όσον αφορά στις προθέσεις μεμονωμένων και ολιγάριθμων ομάδων, που φέρεται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων, η συντονιστική επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία, καθώς είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία με την οποία και έχει άριστη συνεργασία. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους Έλληνες που θα προσέρθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αστυνομικών και των ανθρώπων του συντονιστικού. Θεωρούμε πάνω από δεδομένη την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, όπως και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των συγκεντρωμένων.

Πρόσβαση στο χώρο συγκέντρωσης

Κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος και στον περιβάλλοντα αυτής χώρο για τους προσερχόμενους με μισθωμένα λεωφορεία από την Επαρχία θα γίνεται ως εξής:

Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την Νότιο Ελλάδα, μετά από τα Διόδια Μάνδρας, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες των 10 ή 15 λεωφορείων) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στη λεωφόρο Συγγρού. Εκεί με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Τροχαίας, οι επιβαίνοντες σε αυτά θα αποβιβάζονται στο τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού από τον σταθμό του Μετρό “Φιξ” έως τη συμβολή αυτής με τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από εκεί, οι διαδηλωτές πεζή θα κατευθύνονται προς το χώρο συγκέντρωσης, ενώ τα λεωφορεία με τους οδηγούς τους μόνο θα κατευθύνονται με σκοπό την ασφαλή – φυλασσόμενη στάθμευσή τους στο χώρο του “Tae-kwon-do”. Στο σημείο εκείνο, μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 80 λεωφορεία, ενώ τα υπόλοιπα θα σταθμεύουν στο δεξιό ανερχόμενο και κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού από το ύψος του Μετρό “Φιξ” έως τη συμβολή αυτής με τη Λεωφόρο Αμαλίας.

Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την Βόρειο Ελλάδα, μετά από τα Διόδια Αφιδνών, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω της λεωφόρου Κηφισίας πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, για αποβίβαση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο. Στο “Μπάντμιντον” (στη λεωφόρο Κατεχάκη – Κοκκινοπούλου), θα οδηγούνται τα λεωφορεία για στάθμευση. Στο σημείο αυτό μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 300 λεωφορεία. Τα υπόλοιπα θα σταθμεύσουν φυλασσόμενα στο ανερχόμενο της Κοκκινοπούλου, μετά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κατόπιν οδηγιών της Τροχαίας, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ».

Πώς θα λειτουργήσει το Μετρό – Πώς θα φτάσετε στην πλατεία Συντάγματος

Την ίδια στιγμή, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (04/02) οι σταθμοί του Μετρό «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν, λόγω του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Αναλυτικότερα:

  • Όσοι πολίτες έρχονται από τον Πειραιά, μπορούν με τους συρμούς του ΗΣΑΠ (Γραμμή 1 – Πράσινη Γραμμή) να αποβιβάζονται στο σταθμό στο Μοναστηράκι και από εκεί να συνεχίζουν με τα πόδια έως το Σύνταγμα.
  • Όσοι έρχονται από τα δυτικά ή και τα νότια προάστια της Αθήνας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Γραμμή 2 (Κόκκινη Γραμμή) του Μετρό και να κατεβαίνουν στο σταθμό της Ακρόπολης και από εκεί να πηγαίνουν πεζή μέχρι την πλατεία Συντάγματος.
  • Επίσης, όσοι προέρχονται από τα βόρεια προάστια της Αττικής αλλά και από περιοχές όπως τα Μεσόγεια, η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι, μπορούν να χρησιμοποιούν τη Γραμμή 3 (Μπλε Γραμμή) του Μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και να αποβιβάζονται στο σταθμό «Ευαγγελισμός» και από εκεί να μεταβαίνουν με τα πόδια στο Σύνταγμα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης είναι κλειστοί από το βράδυ του Σαββάτου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Αστυνομία έχει γίνει τροποποίηση της κυκλφοφορίας στους εξής δρόμους:

  • 28ης Οκτωβρίου - Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
  • Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Πλατεία Συντάγματος.
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.
  • Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
  • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
    Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
  • Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.
  • Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.
  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Κατεχάκη , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εξάλλου, στα παραπάνω τμήματα, σύμφωνα με την Τροχαία, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 22:00 το Σάββατο έως και τις 23:59 την Κυριακή.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το συλλαλητήριο