Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Αθήνα: Πόσο κόσμο είχε τελικά η συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Τι απαντά ο Τόσκας

Newsbomb

Συλλαλητήριο Αθήνα - Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Μία ιστορική ημέρα για τους Έλληνες. Η φωνή τους ενώθηκε στο Σύνταγμα – Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Μία ημέρα μετά από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, προβληματισμό φαίνεται να προκαλεί το ερώτημα: Πόσοι ήταν τελικά οι διαδηλωτές που έδωσαν το «παρών» στο Σύνταγμα;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 140.000 διαδηλωτές. Ωστόσο, οι διοργανωτές επιμένουν πως το πλήθος του κόσμου ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο.

Τόσκας: Απόλυτα ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο

Απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που έχει προκύψει έδωσε σήμερα, Δευτέρα (05/02) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», ξεκαθάρισε σε παρέμβασή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1, μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε πως οι 140.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός. Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως αυτός ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες και πως έχει προκύψει τους υπηρεσιακούς παράγοντες. «Το βίντεο της Ελληνική Αστυνομίας ήρθε να επιβεβαιώσει τον αριθμό που δόθηκε επίσημα», συμπλήρωσε.

«Στο Σύνταγμα η χωρητικότητα είναι γύρω στα 35.000 άτομα. Από εκεί και πέρα στη Λ. Αμαλίας συγκεντρώθηκαν περίπου 25.000 άτομα και επίσης 25.000 άτομα στη Βασ. Σοφίας. Εμείς υπολογίσαμε και τους γύρω δρόμους» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το συλλαλητήριο

«Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. τραβήχτηκε στις 14:55»

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, εξήγησε ότι αυτό έγινε λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς.

Ξεκαθάρισε, πάντως πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55 το μεσημέρι της Κυριακής.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας έφτανε ή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση, ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους, καλύπτοντας όλη τη Λ. Αλεξάνδρας.

Ο Νίκος Τόσκας, ανέφερε ότι, «η ΕΛ.ΑΣ. κάνει αυτή τη δουλειά σε όλες τις συγκεντρώσεις και πως ξέρει πολύ καλά πώς να την κάνει», ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στην Αστυνομία για τη διαφύλαξη των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο.

Τι υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ

Νωρίτερα, το πρωί είχε κάνει παρέμβαση στον ΑΝΤ 1 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) αμφισβητώντας τον αριθμό των 140.000 πολιτών που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ είχε πει πως δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να κάνει τον πραγματογνώμονα στις συγκεντρώσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το συλλαλητήριο