Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο που ήπιε κρασί: «Μαμά, ζαλίζομαι…» (vid)

Newsbomb

6χρονος | Κρήτη: Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το 6χρονο αγοράκι που κατανάλωσε κρασί μέσα στο σπίτι του, στους Στόλους του δήμου Γόρτυνας, την περασμένη Τετάρτη (25/04/2018).

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τα νεώτερα για την υγεία του μικρού αγοριού

Ο 6χρονος Νικόλας, σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, νοσηλεύεται με εγκεφαλικό οίδημα και οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες για την υγεία του.

Ο πατέρας του περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η οικογένειά του. «Η γυναίκα ήταν μέσα και έκανε κάτι άλλες δουλειές, σιδέρωνε κάτι ρούχα, το κοπέλι ήταν έξω και έβλεπε τηλεόραση. Τώρα πώς τα κατάφερε και πήγε και το πήρε το μπουκάλι και ήπιε δύο ποτήρια κρασί, κρασοπότηρα, όχι του νερού…».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι έχοντας τις αισθήσεις του πάει στην μητέρα του: «“Μαμά ζαλίζομαι” και του λέει “Γιατί;”. Μύρισε και του λέει “Νικόλα ήπιες τίποτα;”. Λέει “όχι” και πάνε μετά και κοιμούνται».

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση του παιδιού επιδεινωνόταν ολοένα και περισσότερο: «Ακούμε θόρυβο στο δωμάτιο, πάω, είχε κάτσει κάτω το κοπέλι και έκανε εμετό. Το παίρνω στα χέρια μου, το πάω στο μπάνιο, το πλένω στη μούρη, του βγάζω τα ρούχα του, το ντύνω μετά και πάμε κατευθείαν Κέντρο Υγείας. Του βάλανε ορούς και μου κουβέντιαζε και καλαμπούρι κάναμε και μου λέει "μπαμπά άντε να πάμε να φύγουμε γιατί εγώ πεινάω". Μετά τον πιάσανε σπασμοί, φοβήθηκε ο γιατρός, τον βάλαμε στο ασθενοφόρο, τον φέραμε στο Ηράκλειο».

Και συνέχισε ο πατέρας του 6χρονου: «Τώρα βγήκα από τον γιατρό. Σταθερή η κατάστασή του, αλλά κρίσιμη από ότι μου είπε ο γιατρός».

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μικρό αγόρι από τους Στόλους του δήμου Γόρτυνας, το απόγευμα της Τετάρτης (25/04/2018) κατανάλωσε κρασί ενώ είχε διαφύγει της προσοχής των γονιών του.

Στις εξετάσεις που έγιναν στο 6χρονο αγόρι βρέθηκε ποσότητα αλκοόλης στο αίμα, όπως εξηγεί η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, ενώ γίνεται ενδελεχής κλινικός έλεγχος για να αποκλειστεί κάποια άλλη πιθανή παθολογική αιτία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί.

«Υπάρχουν ενδείξεις δηλητηρίασης από αλκοόλη, αλλά ερευνώνται από τους θεράποντες γιατρούς και άλλα αίτια», είχε δηλώσει ο υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Φανουργιάκης.

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς

Σημειώνεται ότι σε βάρος των γονιών του παιδιού σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ώστε να βρίσκονται στο πλευρό του αγοριού τους.

Πηγή πληροφοριών και βίντεο: neakriti.gr