Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη: Ποιον ήθελαν να χτυπήσουν οι άγνωστοι δράστες

Newsbomb

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στις αστυνομικές Αρχές η επίθεση που δέχτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων στις 19:20 την Πέμπτη (07/06/2018) το κτήριο, όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να αφορούσε τον Οικοδομικό Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, ο οποίος βρίσκεται στο διπλανό γραφείο με τον κ. Βαρβιτσιώτη, στον δεύτερο όροφο.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία των αστυνομικών στο χώρο, οι δράστες προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου του συνεταιρισμού, ενώ δεν πείραξαν το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μέσα με ξεκλείδωτη την πόρτα, καθώς στο μεταξύ πυροβόλησε ο φρουρός του από τον δρόμο που βρισκόταν, και έφυγαν γρήγορα.

Μιλώντας, πάντως, το πρωί της Παρασκευής (08/06/2018) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι οι κουκουλοφόροι είχαν μαζί τους βαριοπούλες και πυροσβεστήρες, ενώ επισήμανε πως είναι η τρίτη φορά που το γραφείο του δέχεται επίθεση.

«Είναι πλέον φανερό ότι κάποιοι θέλουν να εκφοβίσουν το πολιτικό σύστημα. Αυτό δεν θα περάσει», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ επισήμανε πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από πλευράς του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Τόσκα, για τo περιστατικό.

Σύμφωνα με το βουλευτή, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή της εισβολής, οι δράστες πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Λευτεριά στον Κουφοντίνα».

«Έβαλαν κουκούλες, οι μισοί μπήκαν μέσα, οι άλλοι μισοί ήταν κάτω. Εντόπισαν τον αστυνομικό μου και άρχισαν να τον απειλούν χυδαία και αυτός απάντησε με έναν πυροβολισμό στον αέρα, ο οποίος τους έκανε, ουσιαστικά, να φύγουν», δήλωσε αμέσως μετά την επίθεση στους δημοσιογράφους ο βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: «Έφτασαν έξω από το γραφείο μου, έγραφαν συνθήματα στους τοίχους, έσπασαν τη διπλανή πόρτα. Δεν πρόλαβαν να μπουν στο γραφείο μου».

Ορισμένοι από αυτούς, σύμφωνα με όσα είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στους δημοσιογράφους, εγκλωβίστηκαν στα ρολά που βρίσκονται στην έξοδο και οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους απεγκλωβίσουν.

Δείτε τα tweets του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη