Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Νέα στοιχεία - σοκ για το πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Newsbomb

Η τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08/06),στηνΕγνατία Οδό,στο ύψος της Νέας Καρβάλης - Τρία παιδιά μεταξύ των νεκρών - Αγωνία για τους τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος

Έξι άνθρωποι έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους, σήμερα το πρωί, στην Εγνατία Οδό, σε τροχαίο δυστύχημα με όχημα που μετέφερε μετανάστες, το οποίο σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο εξόδου για Καβάλα.

troxaio egnatia13

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στη gallery του Newsbomb.gr - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Παράλληλα, τρεις άνθρωποι δίνουν «μάχη» για τη ζωή τους. Δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπου νοσηλεύονται πολύ σοβαρά τραυματισμένοι κι ένας ακόμα με βαριά κατάγματα και σπασίματα στη σπονδυλική στήλη που νοσηλεύεται στη Β' Χειρουργική Κλινική.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος Καρασαββόγλου, δήλωσε πως οι υπόλοιποι επτά τραυματίες νοσηλεύονται στην Α' Χειρουργική Κλινική με εκδορές, θλάσεις κλπ, και θα παραμείνουν όσο διάστημα χρειαστεί, όπως και οι βαριά τραυματίες, για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι σοροί των νεκρών (συνολικά έξι στον αριθμό, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά), πρόσθεσε ο κ. Καρασαββόγλου. «Αρχικά, πέντε ήταν οι νεκροί, τρία παιδιά και δύο νέοι ενήλικες. Οι τραυματίες ήταν 11 και ο ένας απ' αυτούς, ενώ είχε μπει στο χειρουργείο, κατέληξε, επομένως συνολικά είναι έξι οι νεκροί» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δέκα τραυματίες, αυτά που ισχύουν –επισήμανε ο κ. Καρασαββόγλου- είναι τα εξής: «Δύο απ΄ αυτούς νοσηλεύονται με πολύ σημαντικά προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένας με βαριά κατάγματα, σπασίματα στη σπονδυλική στήλη, στα χέρια, στο κεφάλι κλπ. στη Β' Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Καβάλας και οι υπόλοιποι επτά (τρεις άνδρες, δύο έφηβοι και δύο γυναίκες) στην Α' Χειρουργική Κλινική με εκδορές, θλάσεις πολλαπλές κλπ. Τους κρατάμε στο νοσοκομείο για να τους φροντίσουμε και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Ερωτηθείς σε ποιες από τις περιπτώσεις που προανέφερε υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή τους, ο κ. Καρασαββόγλου επισήμανε ότι τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει για «τους δύο που είναι στη ΜΕΘ και τον ένα που βρίσκεται στη Β' Χειρουργική Κλινική». Πρόκειται για ενήλικες άνδρες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις επτά το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα όχημα τύπου βαν το οποίο κινείτο στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από τη Χρυσούπολη προς την Καβάλα, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, μετά την έξοδο του τελευταίου τούνελ και λίγα χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο εξόδου για Καβάλα, εξετράπη της πορείας του, έπεσε πάνω στο προστατευτικό στηθαίο και κατόπιν στα βράχια.

troxaio egnatia13

Στο όχημα επέβαιναν 16 άτομα, μετανάστες ιρανικής καταγωγής.

Το kavala-portal ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε επτά, αναφέροντας ότι πέντε άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο του δυστυχήματος και δύο ακόμα, λίγο αργότερα.

Εξετάζεται αν ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχό του, φοβούμενος ότι τον εντόπισε περιπολικό.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του τροχαίου και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, kavalanews, proininews

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση – ΓΕΛ

Στην Ελλάδα ο Τραμπ το Σαββατοκύριακο