Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση στη δίκη της Δώρας Ζέμπερη - «Θα σε σκοτώσω μέσα στη φυλακή! Αλήτη, φονιά!» (pics-vid)

Newsbomb

Ένταση και σήμερα, στη δίκη για το θάνατο της 32χρονης εφοριακού. Εν εξάλλω ο πατέρας της άτυχης Δώρας. Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για το άγριο φονικό στα Πατήσια που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο με την ένταση έξω από το δικαστήριο

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη 17/7/2018, η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού. Οι συγγενείς της άτυχης 32χρονης ξεσπούν σε κραυγές και αποδοκιμασίες εναντίον του δράστη της στυγερής δολοφονίας που συγκλόνισε τη χώρα πριν από έναν χρόνο, όταν η Δώρα βρέθηκε μαχαιρωμένη μέσα στο Β' νεκροταφείο.

Μόλις ο πατέρας της άτυχης εφοριακού αντίκρισε τον φερόμενο δολοφόνο, όρμησε για να τον λιντσάρει. «Θάνατος! Θα σε σκοτώσω μέσα στην φυλακή! Αλήτη, φονιά! Πες μου γιατί σκότωσες το παιδί», φώναζε μόλις αντίκρισε τον φερόμενο ως δολοφόνο του παιδιού του ο πατέρας της εφοριακού, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. «Υπάρχει πολύ βρωμιά. Μήπως να μπορέσουν να ξεπλύνουν αυτή τη βρωμιά μαζί και το αίμα του παιδιού μου. Μήπως ξεπλυθεί αυτή τη βρωμιά και μπορέσει η κοινωνία να ανασάνει.

Επίσης, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την ελληνική αστυνομία για τη συμπεριφορά της πρώην γυναίκας μου, για τον τρόπο που φέρθηκε στους αστυνομικούς. Αυτοί οι αστυνομικοί, έπιασαν το δολοφόνο. Από αυτούς θέλουμε να πιάσουν και τους υπόλοιπους που είναι μπλεγμένοι με την υπόθεση του παιδιού. Επίσης θέλω να πω και κάτι άλλο γιατί έχω φάει πολύ λάσπη. Γι αυτά που λέει η πρώην γυναίκα μου, ποτέ δεν έχω μπει σε καζίνο, όχι να παίξω, δεν έχω μπει μέσα και ποτέ δεν έχω παίξει χρηματιστήριο να χάσω μια μετοχή. Όλα τα λεφτά τα έβαζα πάνω στα παιδιά και την οικογένεια», δήλωσε με νόημα ο Κώστας Ζέμπερης, έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

δωρα

«Ο Σοροπίδης είναι ο δολοφόνος. Δεν υπάρχει συνεργός ή άλλος δολοφόνος» υποστηρίζουν οι ιδιωτικοί ερευνητές που προσέλαβε ο πατέρας της άτυχης Δώρας, ενώ ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό, τι θέλει, δεν υπάρχει άλλος». Ωστόσο, «κλειδί» της υπόθεσης, αποτελεί η μαρτυρία του γενετιστή που ανίχνευσε το δεύτερο DNA, και ο οποίος αναμένεται να φωτίσει σκοτεινά σημεία της δολοφονίας. «Στο εδώλιο κάθεται ο λάθος άνθρωπος» εξακολουθούν να ισχυρίζονται οι δικηγόροι του Μανώλη Σοροπίδη, οι οποίοι καλούν σε καταθέσεις νέους μάρτυρες. «Προς το παρόν έχουμε σοβαρές ενδείξεις, αλλά για να γίνουν αποδείξεις θα πρέπει να κάνουμε επιπλέον εργασία», λέει ο ίδιος.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις:

- Σε ποιον ανήκει το δεύτερο DNA που βρέθηκε στα ρούχα και τα νύχια της Δώρας Ζέμπερη;
- Γιατί οι γενετιστές της αστυνομίας δεν το θεώρησαν σημαντικό στοιχείο σε αντίθεση με τον ειδικό που όρισε η οικογένειά της;
- Γιατί ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστηρίζει τώρα ότι δεν την σκότωσε εκείνος και ότι τον έβαλαν άνθρωποι από τη δουλειά της;
- Τι λόγους είχαν να τη σκοτώσουν ;
- Γιατί ο κατηγορούμενος αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του;
- «Ενδεχομένως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έλεγε και τι υπέγραφε (σ.σ ο Σοροπίδης). Η Δώρα Ζέμπερη ήταν σε νευραλγική θέση. Είχε βάλει πρόστιμα, είχε δημιουργήσει αντιπαλότητες και η πηγή κινδύνων προέρχεται από το χώρο εργασίας της και τα υψηλά πρόστιμα που έβαζε σε επιχειρηματίες», λέει ο δικηγόρος του Μανώλη Σοροπίδη.