Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Φόβοι και για τρίτο νεκρό από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Newsbomb

Φωτιά τώρα:Τραγική κατάληξη στις πυρκαγιές στην Αττική - Δύο άτομα νεκρά, σύμφωνα με τον πρόεδρο εργαζομένων του ΕΚΑΒ και τονδιοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας - Πληροφορίες αναφέρουν και τρίτο νεκρό -25 οι τραυματίες από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Ασύλληπτη τραγωδία. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές που μαίνονται στην Αττική. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Μαθιόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

«Ίσως να υπάρχουν κι άλλοι νεκροί. Δεν ξέρουμε ακόμα. Δεν έχουν διασταυρώσει ακόμα τις πληροφορίες που έχουμε» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής σε ποια περιοχή εντοπίστηκε ο δεύτερος νεκρός.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μαθιόπουλου

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το irafina.gr, φέρεται πως υπάρχει και τρίτος νεκρός. Ωστόσο, η τραγική πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Νωρίτερα, την είδηση του θανάτου ενός ατόμου στο Νέο Βουτζά ανέφερε στην ΕΡΤ λίγο πριν από τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας (23/07/2018), ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.

«Πήραμε κλήση για νεκρό στο Νέο Βουτζά. Πρόκειται για απανθρακωμένο» δήλωσε νωρίτετα στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Στην Εντατική έξι άτομα

Συνολικά, οι τραυματίες ανέρχονται στους 25 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Εντατική, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, νωρίτερα, οι τραυματίες ήταν έξι από την περιοχή της Νέας Μάκρης και πως για τυχόν κι άλλους τραυματίες από τις πυρκαγιές θα είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Αγνοούνται τουρίστες

Θρίλερ με 10 τουρίστες στο Μάτι. Πάνω στον πανικό τους επιβιβάστηκαν σε μία βάρκα, προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες, αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τα πέντε άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων, τα ίχνη των οποίων αγνούνται.

Πολεμικά πλοία στο Ζούμπερι για να παραλάβουν εγκλωβισμένους πολίτες

Μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό επιστρατεύονται προκειμένου να απεγκλωβίσουν πολίτες από το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα.

Τα δύο πλεούμενα, απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και αναμένεται να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ πρόκειται για τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο σημείο μιάμιση περίπου ώρα μετά τον απόπλου.

Σημειώνεται ότι στο σημείο πέρα από τους πολίτες βρίσκονται και εκατοντάδες παιδιά που νωρίτερα μεταφέρθηκαν στο σημέιο από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Στην επιχείρηση αυτή, συμμετέχουν και πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης καθώς και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα

Μεγάλες είναι οι μέχρι τώρα καταστροφές από τη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/07/2018) σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής. Κλειστή παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και ο Προαστιακός ενώ στο σημείο συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Από τη φωτιά δεκάδες σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Λευκίμης

«Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνει το γεγονός ότι μαίνεται σε πευκοδάσος, σε περιοχή που δεν υπάρχει πρόσβαση με δρόμους, ενώ ταυτόχρονα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο το πύρινο μέτωπο δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή». Τα παραπάνω δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ Λευκίμης και Προβατώνα.

Σημειώνει πως τόσο η περιφερειακή ενότητα Έβρου, όσο και ο στρατός, συνδράμουν στην επιχείρηση με προωθητή γαιών και μπουλντόζες για τη διάνοιξη δρόμων και την προσέγγιση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της φωτιάς, δεδομένης και της αδυναμίας συνδρομής εναέριων μέσων.

Τέλος ο κ. Πέτροβιτς αναφέρεται και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Ελπίζουμε στη βοήθεια της βροχής η οποία μετακινείται προς τα βόρεια, ενώ ταυτόχρονα μας προβληματίζουν οι κεραυνοί που σκίζουν τον ουρανό από ανατολικά για την ακραία περίπτωση εκδήλωσης και νέας εστίας».

Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ

Το Λιμενικό, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης και όχι στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα, αρκετοί πολίτες είχαν απευθυνθεί στα τηλεοπτικά κανάλια, κάνοντας αναφορά για εγκλωβισμένους πολίτες εξαιτίας της φωτιάς.

«Παρακαλούνται οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από τα μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ακτές της Ραφήνας, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “108” και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας