Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Ένταση κατά την επίσκεψη Καμμένου στο Μάτι - «Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» (vid)

Newsbomb

Φωτιά Μάτι | Πάνος Καμμένος: Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών στο Μάτι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/07/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής που δοκιμάστηκε από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο από τη στιγμή της έντασης

«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού. Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;», του είπε μια απελπισμένη κάτοικος στο Μάτι.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πολίτες. «Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς», του είπε ένας πυρόπληκτος πριν ξεσπάσει σε κλάματα, ενώ μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον υπουργό: «Δεν μας έμεινε τίποτα! καήκαμε!». «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος είπε: «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετείχε σε σύσκεψη στη Ραφήνα μαζί με το δήμαρχο Ραφήνας, Ευάγγελο Μπουρνούς.


Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις προσφορές φορέων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα μπορέσουν σταδιακά να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια που καταστράφηκαν από τις φονικές φωτιές στην Αττική και ίσως να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος».

Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις του Στρατού, έχουν στήσει μαγειρείο για τη σίτιση των πυρόπληκτων αλλά και κέντρο συντονισμού για τις επιχειρήσεις θωράκισης και αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.

Στη σύσκεψη που είχε με τον κ. Μπουρνούς, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αρχίσει σύντομα η εφαρμογή όσων προβλέπουν οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αλλά και των βροχών του Σεπτεμβρίου.

«Θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης αλλά και στη διαμόρφωση υποδομών του δήμου εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Βουτζά.

«Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο χρειαστείτε» διαβεβαίωσε, τέλος, ο Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε επίσης: