Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά – Καταγγελία από το δήμαρχο Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο

Newsbomb

Φονικές φωτιές - Σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά της Πυροσβεστικής και της περιφερειακής συμβούλου, κ. Τσούπρα για την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική προχώρησε σήμερα, Τρίτη (31/07/2018) ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο κ. Βαγγέλης Μπουρνούς καταγγέλλει ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια, παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, κ. Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κ. Τσούπρα προσκόμισε έγγραφο Συντονιστικού Οργάνου, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο ωστόσο, όπως καταγγέλλει δεν συνεδρίασε ποτέ.

Στο ίδιο πλαστό έγγραφο, όπως είπε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ΑΝΤ1, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, συμμετείχε τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μπουρνούς διαψεύδει τα παραπάνω, τονίζοντας πως «αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή». Αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

«Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», υπογράμμισε διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή.

Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.

Επικαλούμενος το νόμο, επανέλαβε ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια» και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή για τους νεκρούς»

Κληθείς να απαντήσει στο πότε γνώριζε ο ίδιος για τους νεκρούς, απάντησε ότι «ήξερε από την πρώτη στιγμή», αφού ήταν εγκλωβισμένος για δύο ώρες στο φλεγόμενο Μάτι. Μάλιστα, επιρρίπτοντας ευθείες βολές στην Πυροσβεστική είπε ότι «όταν η φωτιά πέρασε στο Μάτι, οι πυροσβέστες πήγαν και άραξαν στην ασφάλεια και εγώ πήγα μέσα κι έβλεπα τον κόσμο να καίγεται. Τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας έσωσαν πολύ κόσμο στο Κόκκινο Λιμανάκι». Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν ξέρει αν η Αστυνομία γνώριζε, καθώς δεν επιχειρούσε στο σημείο, όμως κατηγόρησε την Πυροσβεστική ότι «ούτε η μπογιά των πυροσβεστικών δε χάλασε».

Δείτε στο τέλος του άρθρου με τις δηλώσεις του δημάρχου

Διαψεύδει η κ. Τσούπρα

Σε επικοινωνία που είχε ο ΑΝΤ1 με την κ. Τσούπρα, η περιφερειακή σύμβουλος διέψευσε τον δήμαρχο Ραφήνας και ως μάρτυρες της συνεδρίασης που καταγγέλλει ο Βαγγέλης Μπουρνούς ότι δεν έγινε, επικαλείται τους Δημάρχους Διονύσου και Μαραθώνος.

Τι απαντά ο δήμαρχος Διονύσου

Ο ίδιος ο δήμαρχος Διονύσου, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι εστάλη sms για την εν λόγω συνεδρίαση, στην οποία μετέβη, όμως έφυγε προτού αυτή ολοκληρωθεί. Ο Διονύσης Ζαμάνης είπε επίσης ότι, ο Βαγγέλης Μπουρνούς δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν θέλει να πει κάτι παραπάνω.

Περιφέρεια Αττικής: Δεν πλαστογραφήθηκε κανένα έγγραφο – Δεν αναφέρεται εντολή εκκένωσης

Στις καταγγελίες του κ. Μπουρνούς η Περιφέρεια απαντά:

«Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Στο Πρακτικό αυτό, περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες, προσθέτει η Περιφέρεια, η οποία αναφέρει ότι το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».

«Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα», διευκρινίζεται σχετικά.