Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Αυτό είναι το μεροκάματο του τρόμου» (pics&vids)

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στα σημεία όπου έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες «άναδρες και ύπουλες επιθέσεις», οδηγοί και επιβάτες λεωφορείων του ΟΑΣΑ, από άγνωστους που πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Τι καταγγέλουν οι οδηγοί αλλά και επιβάτες.

Κάμερα: Γιώργος Αποστολόπουλος

Οι επιθέσεις εναντίον των λεωφορείων του ΟΑΣΑ δεν έχουν τέλος. Κάθε εβδομάδα σημειώνονται σοβαρότατα περιστατικά, με πιο πρόσφατο, αυτό στη λεωφόρο Συγγρού, το βράδυ της Δευτέρας (29/10), όταν το όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο Α2 χτυπήθηκε -πιθανότατα από βολίδα αεροβόλου- με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας επιβάτης.

Δύο από τις περιοχές όπου σημειώνονται πολλές -σχεδόν καθημερινές επιθέσεις- είναι αυτές του Ζεφυρίου και του Καματερού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο οδηγός λεωφορείου Βασίλης Κάντζος, «ξεκινάμε για το μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε και αν θα γυρίσουμε».

Δείτε το βίντεο στη gallery του Newsbomb.gr

epitheseis petres leoforeia 9

Στο Καματερό, μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις με πέτρες, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, αναγκάστηκε πριν από λίγες ημέρες, να προχωρήσει στην τροποποίηση δύο δρομολογίων, ένα μέτρο που σήμερα Τρίτη (30/10), ανεστάλει με την ελπίδα ότι όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την προστασία τόσο του επιβατικού κοινού όσο και των εργαζομένων, θα έχουν αποτέλεσμα.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση για την αναστολή του μέτρου

epitheseis petres leoforeia 9

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Όμως οι οδηγοί παραμένουν ανήσυχοι καθώς όπως τονίζει ο Δημήτρης Αναστασιάδης, ο οποίος εργάζεται σε γραμμή του Καματερού εδώ και τέσσερα χρόνια, «δεχόμαστε ύπουλες και άναδρες επιθέσεις» και προσθέτει «πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε να κάνουμε με κόσμο».

«Κάποιος θα την πληρώσει πολύ άσχημα»

«Οι οδηγοί δεν θέλουν να δουλέψουν εδώ»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος μας περιγράφει τι συμβαίνει στις δύο περιοχές και αποκαλύπτει ότι οι οδηγοί φοβούνται να εργαστούν σε αυτές.

«Ανέκαθεν είχαμε προβλήματα εδώ αλλά τώρα τα πράγματα έχουν χειροτερέψει», τονίζει ο Αντώνης Κιουτουκτσής, ένας έμπειρος οδηγός που εργάζεται τώρα στο Ζεφύρι.

«Έχουν εκπαιδευτεί να πετάνε πέτρες»

Ο Σταύρος Πάτρας, κάτοικος της περιοχής του Καματερού ήταν μέσα σε λεωφορείο όταν αυτό δέχθηκε επίθεση με πέτρες:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες η Τετάρτη - Πού περιμένουμε βροχές (pics)

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν