Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι δρούσε το κύκλωμα που «σήκωνε» αυτοκίνητα στην Αττική (pics&vid)

Newsbomb

Λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα στην περιοχή της Αττικής και εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, έδωσαν οι Αρχές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη (13/12), πέντε από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 37 έως και 70 ετών.

Ο 63χρονος αρχηγός και έκτο μέλος της οργάνωσης, είναι υπόδικος στις φυλακές Μαλανδρίνου, αφού είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα ακριβώς, στις 14 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για προμήθεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) βάρους 382 κιλών, η οποία είχε κατασχεθεί στο Εκουαδόρ.

Δείτε στη video gallery του Newsbomb.gr, την ενημέρωση της Αστυνομίας

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν προκειμένου, μέσα από εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών και τρακαρισμένων οχημάτων που διέθεταν, είτε να τα διαθέσουν προς πώληση είτε με αυτά να μετασκευάσουν τρακαρισμένα.

astynomia speira aftokinita5

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Όπως διαπιστώθηκε ο 63χρονος κατεύθυνε συντόνιζε και επόπτευε τα υπόλοιπα μέλη, με τη βοήθεια 37χρονου συγγενικού του προσώπου, επίσης συλληφθέντα. Και οι δύο ήταν «αφανείς» ιδιοκτήτες εταιρειών, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τρακαρισμένων οχημάτων και πώλησης εξαρτημάτων αυτών, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχαν επεκτείνει τον κύκλο εργασιών τους και στον τομέα της ενοικίασης οχημάτων.

Η δράση

astynomia speira aftokinita5

Κατά κύριο λόγο, διέθεταν στις εταιρείες τους οχήματα που χαρακτηρίζονται ως εμπορικά, συνήθως χαμηλού κυβισμού και για το λόγο αυτό ανέθεταν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης να αφαιρούν τέτοιου είδους οχήματα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν στις εταιρείες τους. Η έδρα της επιχείρησης είχε μετατραπεί σε «στρατηγείο» της οργάνωσης, όπου σχεδιάζονταν όλα τα ζητήματα σχετικά με την λειτουργία της.

Κατά τη συνήθη δραστηριότητά τους, αγόραζαν τρακαρισμένα οχήματα, με σοβαρές συνήθως υλικές ζημιές και βλάβες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τα εξαρτήματα που προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα, τα επισκεύαζαν. Στην συνέχεια, είτε τα πωλούσαν, είτε τα χρησιμοποιούσαν στις εταιρείες ενοικιάσεων που διέθεταν, προς ενοικίαση. Επιπλέον, για τις τυχόν επισκευές που χρειάζονταν τα οχήματα των εταιρειών τους, επίσης χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά από τα κλεμμένα οχήματα.

Τα μέλη της οργάνωσης που είχαν αναλάβει τη διάπραξη των κλοπών των οχημάτων, ήταν εφοδιασμένα με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων), καθώς και με παρεμβολείς σημάτων ( jammer ), προκειμένου να επιτυγχάνουν το σκοπό τους στον απολύτως απαραίτητο χρόνο, ελαχιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες εντοπισμού και σύλληψής τους.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μπήκαν στους λογαριασμούς τα χρήματα - Αναλυτικά τα ποσά

Καιρός: «Κλείδωσε»! Αυτός θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων