ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Έτσι έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα (pics+vids)

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Έτσι έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα (pics+vids)

ΣΚΑΪ | Τρομοκρατική επίθεση ΣΚΑΪ | Ειδήσεις: Με απόλυτη μεθοδικότητα φαίνεται πως έδρασαν ο δράστης ή οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκεστις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12/2018) στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Νέο Φάληρο, στα γραφεία του ΣΚΑΪ, όπου σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στη 01:45 σε ιστοσελίδα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ .

Ο άγνωστος που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, κάλεσε από εμφανή αριθμό, έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο του ΣΚΑΪ, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό, ώστε έγινε αισθητό σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο, ενώ γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρμόδιες Αρχές και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ έχει αποκλειστεί η υπόγεια διάβαση της Ποσειδώνος.

Επίσης, στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, καθώς και το διοικητή της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δείτε ΕΔΩ, το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το σημείο που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη