Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
SEX

Είναι αυτή η πιο πορνό διαφήμιση της ιστορίας; Τα έδειξε όλα και… (video+photos)

Newsbomb

Σάλο, αλλά και αντιδράσεις οι οποίες οδήγησαν τελικά στην απόσυρσή της προκάλεσε η διαφήμιση μιας εταιρίας εσωρούχων η οποία ακροβατεί μεταξύ προκλητικού περιεχομένου και πορνό.

Στο αμφιλεγόμενο βίντεο που παιζόταν στα καταστήματα εσωρούχων «Bra N Things», πρωταγωνιστεί η νικήτρια του Next Top Model Αυστραλίας του 2011, Simone Holtznagel. Οι πόζες της, αλλά και τα διαφανή εσώρουχα που φορούσε έδωσαν αφορμή για σχόλια περί «ερασιτεχνικού πορνό» πάνω στα οποία βασίστηκαν οι καταγγελίες.

Στην ιδιαίτερα αποκαλυπτική διαφήμιση, η εντυπωσιακή Simone γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με δαντελωτό σουτιέν και see-through εσώρουχα, ενώ τα απίστευτα κοντινά πλάνα στα «καυτά «σημεία του σώματός της προσδίδουν άλλη έννοια σε αυτήν της διαφήμισης.

Και αυτό γιατί μάλλον ελάχιστοι δίνουν σημασία σε αυτό που διαφημίζεται.

Θύελλα, πάντως, καταγγελιών που έφθασε στην αυστραλιανή εταιρεία Διαφημιστικών Προτύπων Bureau (AASB), βάσει των οποίων «οι οθόνες στο κατάστημα ήταν τόσο μεγάλες, που φαίνονταν τα πάντα», ανάγκασε τελικά την εταιρεία να αποσύρει τις διαφημίσεις.

«Αυτό το εμπορικό κέντρο ήταν ένας πολυσύχναστος δημόσιος χώρος, με παιδιά και οικογένειες, συνεπώς γιατί θα πρέπει να βλέπουν αυτό το θέαμα;», αναφέρουν από την πλευρά τους ενοχλημένοι πελάτες.

«Ήταν χυδαίο, ακατάλληλο για τους νέους και ταπεινωτικό για κάθε γυναίκα», δήλωσε μία, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Ήταν μια εξευτελιστική και ντροπιαστική διαφήμιση. Κάτι σαν ερασιτεχνικό πορνό».

Σχόλια με τα οποία δεν συμφωνεί η σέξι πρωταγωνίστρια. «Δεν υπάρχει τίποτα το πορνό στη διαφήμιση. Πώς τολμούν να σεξουαλικοποιούν το σώμα μου; Είναι ένα φυσιολογικό και υγιές σώμα που διαφημίζει γυναικεία προϊόντα. Δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το προσβλητικό. Αντίθετα προσβάλλουν όλες τις γυναίκες που ταυτίζονται με το σώμα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας όλο νόημα: «Μάλλον πρέπει να δουν πραγματικό πορνό μήπως ηρεμήσουν».

Η «Bras N Things» δήλωσε τέλος από την πλευρά της ότι έλαβε «πολύ μικρή ανατροφοδότηση από τους πελάτες», ενώ «δεν ένιωσαν ότι έχουν παραβιάσει οποιοδήποτε διαφημιστικό πρότυπο».