Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες - Κρέτσος: Έρχεται νέος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια (vid)

Newsbomb

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο, ξεχωριστό διαγωνισμό ως προς τη δημοπράτηση αδειών στα περιφερειακά τηλεοπτικά ΜΜΕ εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης (30/08/2016) ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος κι ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πολυφωνία εάν όλα τα κανάλια φυτοζωούν γιατί δεν μπορούν να πάρουν δάνεια. Είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και όχι των θεματικών. Για τους θεματικούς θα το δούμε μόλις αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά», δήλωσε ο κ. Κρέτσος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Για τους θεματικούς θα το δούμε μόλις αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά», πρόσθεσε ο ίδιος και είπε πως «μετά τη δημοπρασία για τις άδειες έρχεται νόμος για την τηλεοπτική διαφήμιση».

«Εάν δεν γίνει η αδειοδότηση, εάν δεν μπουν νέα κεφάλαια, δεν καθαρίσει ο χώρος, δεν θα μπορούν να υπάρχουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε και πρόσθεσε πως «εάν υπάρξει πρόβλημα με τα πόθεν έσχες, οι υποψήφιοι δεν θα πάρουν άδεια», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Κρέτσος.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών