Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες - Ιβάν Σαββίδης: Είμαι έτοιμος να καταθέσω την πρώτη δόση (vid)

Newsbomb

«Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση»,δήλωσε ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης,μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη στην ΕΡΤ

«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση», πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης, ενώ αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για συνεργασία με τον ALPHA ή το STAR.

Ιβάν Σαββίδης: Ποιος είναι ο νέος καναλάρχης

Ο 30ος πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ρωσίας – σύμφωνα με το περιοδικό Forbes – είναι από σήμερα στους μεγάλους κερδισμένους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο, ο Ιβάν Σαββίδης του Ιγνάτιου, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας και ξεκίνησε την αναρρίχηση του στην ελίτ της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας ως απλός καπνεργάτης.

Συγκεκριμένα, το 1980 μετά τη θητεία του στον Κόκκινο Στρατό άρχισε να εργάζεται στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον. Παράλληλα, σπούδαζε στην οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988. Το γεγονός αυτό του επέτρεψε να φτάσει μέχρι το βαθμό του υποδιευθυντή του εργοστασίου.

Το 1992, και μετά τη σοβιετική κατάρρευση, η συγκεκριμένη βιομηχανία καπνού ιδιωτικοποιήθηκε ενώ το 1993 ο Ιβάν Σαββίδης, εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της μετοχικής εταιρείας «Ντονσκόι Ταμπάκ» της οποίας και παρέμεινε επικεφαλής επί 10 χρόνια.

Γύρω από αυτή την εταιρεία ο Ιβάν Σαββίδης έχτισε τον όμιλο AGROCOM, μια πραγματική επιχειρηματική αυτοκρατορία με πάνω από 40 εταιρείες, 15.000 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του μισού δις ευρώ.