Λαφαζάνης: Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε

Video 1

Δηλώσεις Λαφαζάνη στο MEGA

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος είπε ότι «δε θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους». Όπως είπε το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά».

«Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η Ευρώπη δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται και να επιβάλει πολιτικές στην Ελλάδα σαν αποικία. «Το συμφέρον των χωρών της ΕΕ είναι η Ελλάδα να καταφέρει να ξεφύγει από την κρίση. Αυτό είναι και το μακροπρόθεσμο συμφέρον που στηρίζει ενώσεις. Δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθούν τώρα οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ».

«Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε μάλιστα από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του Κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.