Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: «Εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν οι 180»

Κώστας Τσιτούνας Κώστας Τσιτούνας

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ μιλάει για όλους και για όλα. Για τον «γάμο» της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πολυσυζητημένο μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην κάμερα του BOMBTV

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου η χώρα να εξέλθει από τα μνημόνια, πλην όμως άφησε αιχμές για το γεγονός πως όταν ο Σαμαράς ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας έπρεπε να «ξεκαθαρίσει από την αρχή ποιες είναι οι δεσμεύσεις που είχε η Ελλάδα έναντι των δανειστών».

Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στον Κώστα Τσιτούνα τονίζει ότι «πρέπει κάποια στιγμή ο κ. Σαμαράς να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη διαφωνία του αν και υπογραμμίζει ότι θα σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού.

«Δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ» λέει χαρακτηριστικά, ενώ δεν διστάζει να ομολογήσει ότι η συγκέντρωση των 180 βουλευτών είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

Τέλος υπερασπίζεται το πολυσυζητημένο μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, «αρχιτέκτονας» του οποίου υπήρξε ο ίδιος: «Αν δεν υπήρχε αυτό το μπόνους, δεν θα μπορούσε να κυβερνηθεί η χώρα».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου