Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραυνοί Καμμένου αποδόμησαν την κυβέρνηση Σαμαρά (vid)

Newsbomb

Εικονική πραγματικότητα χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2015 ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Κάθε ημέρα αλλάζει μέσω e-mail της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μέτρα 1,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος Των ΑΝ.ΕΛ. έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο Σαμαράς μετατρέπει τους βουλευτές σε "μαξιλάρια" παράτασης της κυβερνητικής θητείας. Το 1993 ανέτρεψε την κυβέρνηση και το 2014 προσπαθεί να ανατρέψει την αντιπολίτευση», είπε ο κ. Καμένος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «οι δανειστές ακολουθούν μία τακτική τιμωρίας της Ελλάδας» και προέβλεψε ότι «έρχονται νέα μνημόνια καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση της λιτότητας.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε πρώτα εκλογές και μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης. «ΟΙ ΑΝ.ΕΛ συμφωνούμε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά μετά τις εκλογές».

Αναφερόμενος στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στην ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σημείωσε πως «πρέπει να είναι τρελός κάποιος, για να επενδύσει στην Ελλάδα. Η φορολογία είναι απαγορευτική για κάθε επένδυση».

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως «πρέπει να επαναφέρουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας. «Δέχονται οι Έλληνες να κυβερνώνται με email από την τρόικα;.

Δεχόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά μας άνεργα;», ρώτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρότεινε να υπάρξει πλήρης επανέλεγχος των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας από το 2009 έως σήμερα και ζήτησε πλήρη διαγραφή του χρέους. «Να προχωρήσουμε σε λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του χρέους».

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος ζήτησε τη λήψη μέτρων για την τόνωση του τουρισμού, επισημαίνοντας πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα καταστρέψει τον τουρισμό. «Ο ΦΠΑ στον τουρισμό πρέπει να μειωθεί στο 5% και όχι να αυξηθεί», υποστήριξε.

Επίσης ο κ. Καμμένος ζήτησε μέτρα για την προστασία των αγροτών, ισχυριζόμενος πως η οικονομική πολιτική οδηγεί τον κλάδο σε μαρασμό και εξαθλίωση.

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. «Υπάρχουν συμφέροντα που στοχεύουν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» και τόνισε για μια ακόμη φορά πως οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι επενδύσεις.

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική από την κυβέρνηση.

«Θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα έχουμε κόκκινες γραμμές σε οικονομία και εθνικά θέματα», τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος είπε: «Μην ασχολείστε με το αν υπάρχουν 180, ασχοληθείτε με το αν θα βρείτε την ψήφο σας στις επόμενες εκλογές».