Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Βενιζέλου τού «έχει βγει η ψυχή» για να μας σώσει! (vid)

Newsbomb

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, «με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζει το κλίμα και δημιουργεί προβλήματα και εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του Προϋπολογισμού, λέγοντας ότι «ο φετινός Προϋπολογισμός έχει μεγάλη πολιτική αξία και συμπυκνώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού» και τόνισε πως «απηχεί το πρωτογενές πλεόνασμα, την ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας».

«Κάποιοι πιστεύουν πως έχουμε περάσει την κρίση και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε», σημείωσε και εξαπέλυσε νέες βολές κατά της αντιπολίτευσης:

«Η αντιπολίτευση εμφανίζεται ως αντιμνημονιακή και αντιτροϊκανή και έχει πανικοβληθεί που χάνει μνημόνιο και τρόικα».

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει λόγος νέου δανείου, άρα και νέου προγράμματος», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, απέδωσε την αντίδραση των αγορών όχι στην σχεδιαζόμενη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά «στην πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στη χώρα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πολυεπίπεδη και δύσκολη διαπραγμάτευση».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «μας έχει βγει η ψυχή, κάνοντας μία υπεράνθρωπη προσπάθεια»!