Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις πιέσεις

Newsbomb

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του δηλώνει στο Νewsbomb ο διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας Νίκος Φίλης.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB

Στη συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης αναφέρεται εκτενώς στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο τοπίο των ΜΜΕ τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο το καθεστώς να εξυγιανθεί, να εκδημοκρατιστεί, είναι αναγκαίο να δοθούν άδειες από μηδενικής βάσεως στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα.

Δεν μπορούν να λειτουργούν με παθητικό επιχειρήσεις και να δανειοδοτούνται από τις τράπεζες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Θέλουμε ισότιμη επιχειρηματική λειτουργία και επιπλέον επειδή η ενημέρωση δεν είναι super market, δεν είναι εμπόριο θέλουμε να υπάρχουν και κανόνες δεοντολογίας τους οποίους θα ελέγχει ένα ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και άλλοι θεσμοί της πολιτείας το οποίο θα έχει μια μεγαλύτερη αξιοπιστία από το σημερινό».

Ο διευθυντής της Αυγής και υποψήφιος στην Α' Αθήνας σημείωσε ακόμα πώς στις άμεσες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού. «Αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχει νέα κυβέρνηση. Και μόνο που λέμε ότι δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ το 2015 δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση από κάπου αλλού των χρημάτων που δεν θα δοθούν από τον ΕΝΦΙΑ. Επίσης, οι κοινωνικές προτεραιότητες. Όταν λέμε ότι θα δοθούν κάποια χρήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ακραίας κοινωνικής κατάστασης, ότι θα δοθεί η 13η σύνταξη, όχι από τη μια μέρα στην άλλη, μέσα στο έτος, προφανώς θα υπάρξει αλλαγή κονδυλίων, προτεραιοτήτων».

Τέλος δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμος να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, κυρίως είναι έτοιμος να αποκαταστήσει τη διεθνή εικόνα της χώρας, να ζητήσει να υπάρξει σεβασμός σε μια δημοκρατική επιλογή που θα γίνει από τους πολίτες και συνεννόηση μέσα από τη διατύπωση των διαφορετικών απόψεων, αλλά όμως συνεννόηση, στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ