Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας

Newsbomb

«Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» τόνισε σήμερα, Πέμπτη (12/03/2015) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας.

Ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ διευκρίνισε πως «δεν μπορείς να μαζέψεις περισσότερα έσοδα αυξάνοντας περισσότερους τους φόρους» ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας.

Σχετικά με τις συζητήσεις που έγιναν χθες, Τετάρτη (11/03/2015) στις Βρυξέλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι μπήκε το πλαίσιο και η μεθοδολογία για το πως θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι «ο χώρος των τεχνικών συζητήσεων θα είναι οι Βρυξέλλες που θα υπάρχουν αντιπροσωπείες τόσο της Ελλάδας, όσο και των Θεσμών», ενώ για την έλευση του Brussels Group τόνισε ότι «για την παροχή στοιχείων θα μπορούν να παίρνουν από την Αθήνα. Σήμερα θα συλλεχθούν στοιχεία που αφορούν στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Έχει γίνει αποδεκτό ότι δεν θα πηγαίνουν στα υπουργεία ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Θα συλλέγουν στοιχεία από ομόβαθμο αξιωματούχο τους».

Ερωτηθείς τι διαφορετικό γίνεται με το Brussels Group, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «έχει αλλάξει το περιεχόμενο της κουβέντας και αυτό είναι μία πραγματικότητα, βάσει της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων μέχρι τον Ιούνιο για μία νέα συμφωνία για την ανάπτυξη. Αυτό που κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να κινούμαστε βάσει κοινών αποφάσεων. Όποιος διαβάσει την απόφαση της 20ης Φλεβάρη λέγεται με ακρίβεια ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με εταίρους βρίσκει τα σημεία που υπάρχει το κοινό έδαφος και με βάση το σχέδιο αυτό προχωράμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Σε όλες τις συναντήσεις και στα τεχνικά κλιμάκια το θέμα των συζητήσεων αφορά το πακέτο που έχει υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για παράδειγμα το πρώτο νομοσχέδιο που φέραμε είναι αυτό για την ανθρωπιστική κρίση».

Όσον αφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης. Αυτά τα θέματα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τα θέσει επιτακτικά επί τάπητος. Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από εκεί και πέρα τυχόν υπογραφή του είναι θέμα σοβαρό που αφορά και τον πρωθυπουργό. Το θέμα σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά».

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις