Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μένουμε Ευρώπη» το μήνυμα του Τσίπρα

Newsbomb

Απολύτως έκθετος βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην ειλημμένη δημοκρατική απόφαση των Βρετανών πολιτών να θέσουν τη χώρα τους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρκούμενος σε απλές διαπιστώσεις και ρίχνοντας ένα πολύ τυπικό ανάθεμα στους κακούς τεχνοκράτες, με τους οποίους είχε ευθυγραμμιστεί πλήρως έναν χρόνο πριν.

«ΛΙΓΟΣ» Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΕ… ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα. Δεν ήρθε το Brexit ως κεραυνός εν αιθρία», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου, θαρρεί κανείς κι ανέπτυσσε «έκθεση ιδεών» για τη βρετανική έξοδο.

Και συνέχισε τις δηλώσεις του, με εξυπνακίστικες τοποθετήσεις, όπως το ότι «η βρετανική έξοδος θα είναι είτε το ξυπνητήρι των ευρωπαϊκών λαών ή η αρχή μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πορείας».

Και όλα αυτά τα λέει ο ίδιος άνθρωπος που πέρυσι έσπρωχνε τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα και στο τέλος μετέτρεπε εν μία νυκτί το περήφανο «Όχι» των Ελλήνων σε ένα άκρως ταπεινωτικό «Ναι».

«Ποιος ευθύνεται για τη διάδοση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς; Το έλλειμμα της δημοκρατίας, ο απομονωτισμός, ο διαχωρισμός του εργαζόμενου Βορρά και του "τεμπέλη" Νότου βάθυναν την ευρωπαϊκή κρίση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Και επειδή Τσίπρας χωρίς «πρόοδο κι ανάπτυξη» δεν υφίσταται, ο πρωθυπουργός της «ισχυρής διαπραγματευτικής ομάδας» είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων, μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, για να βρει η Ευρώπη τη χαμένη της ορμή, με σκοπό την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

«Ο αλαζονικός λόγος των τεχνοκρατών εξοργίζει τους λαούς της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε ένα όραμα για μια καλύτερη Ευρώπη, που οι πολιτικοί θα ξαναπάρουν τα πρωτεία από την οικονομία και τους τεχνοκράτες». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που ενώ προεκλογικά μιλούσε για «ντέφια και ζουρνάδες» και φώναζε «go back στη συντηρητική νομενκλατούρα», κατόπιν στήριξε όσο κανείς τις φωνές των τεχνοκρατών και των άτυπων διευθυντηρίων που επί χρόνια ρημάζουν και διαλύουν τις ζωές όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων λαών της Ευρώπης.

Μπράβο σας, κύριε πρωθυπουργέ! Αυτό είναι που λέμε «μνήμη χρυσόψαρου»! Αντί να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλωθήκατε σε διαπιστώσεις που θα έκανε, όχι ο αρχηγός ενός κράτους, αλλά ένα αδύναμο σχολιαρόπαιδο...