«Καρφιά» από τον Πρόεδρο του ΣτΕ: Μια μειοψηφία δικαστών προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία (vid)

Video 1

Σακελλαρίου - Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω υποχρέωση να προστατέψω τους δικαστές

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε από τους δύο παραιτηθέντες αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Χρήστο Ράμμο, έδωσε σήμερα, Πέμπτη (06/10/2016), ο πρόεδρος του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου, Νικόλαος Σακελλαρίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντηση των δικαστών με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχω μία ευθύνη, να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου την παραμονή κρίσιμων Διασκέψεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίου και πρόσθεσε με νόημα: «Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν χειραγωγούνται από κάποια συμφέροντα ούτε αποτελούν όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων. Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας που υπάρχει δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους».

«Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου», προσέθεσε, για να υπογραμμίσει ότι: «Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

Σε ερώτημα σχετικά με τις «καταγγελίες των δυο δικαστικών» (σ.σ. η πρόσφατη εξέλιξη με τους δυο δικαστικούς που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, διατυπώνοντας ορισμένες καταγγελίες), ο κ. Σακελλαρίου, είπε: «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

Ερωτηθείς, τέλος, πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε: «Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;».