Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» από Ξυδάκη: Γιατί δαιμονοποιούμε τη συζήτηση για τη δραχμή; (vid)

Newsbomb

Θέμα δραχμής εγείρει, εμμέσως πλην σαφώς, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Νίκος Ξυδάκης!

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η ψήφιση νέων σκληρών μέτρων είναι ante portas, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κάνει αναφορές σε έναρξη συζήτησης για εθνικό νόμισμα!

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η χρονική στιγμή, καθώς το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων άνοιξε νέα σειρά δημοσιευμάτων και συζητήσεων για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Ξυδάκης, που είναι βουλευτής Β' Αθηνών, με αφορμή ερώτηση για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών σημείωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση πολιτική, εθνική, επί της ουσίας, τέτοια που δεν έχει γίνει τα τελευταία εφτά χρόνια. Να πάει και στη Βουλή αυτή η συζήτηση. Δε μπορεί να το συζητάνε οι άνθρωποι στα καφενεία και στα σπίτια τους. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε η οποιαδήποτε κουβέντα. Εγώ είχα πει μια κουβέντα με ιστορικό βάθος, ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

«Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε η χώρα αυτή, υπήρχε 200 χρόνια πριν μπούμε στο ευρώ. Κάπως ζούσαμε».
«Δεν υπάρχουν ταμπού όταν πρέπει να κουβεντιάζουμε για το μέλλον και τη μοίρα ενός λαού. Πρέπει να συζητάμε, να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία».

Ερωτηθείς αν είναι η κατάλληλη ώρα να ανοίξει αυτή η συζήτηση, ο κ. Ξυδάκης σχολίασε: «Άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις, εγώ δεν κουβεντιάζω; Όταν το ανοίγει ο κ. Σόιμπλε;».

Εσείς πιστεύετε ότι η συζήτηση περί δραχμής πρέπει να παραμείνει ταμπού;

Καταθέστε τις απόψεις σας στη φόρμα διαλόγου, στο disqus, στο τέλος του άρθρου.