Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση κατά την επίσκεψη Μουζάλα στο Ελληνικό (pics&vids)

Newsbomb

Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό, όπου στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους προχώρησαν από χθες, Κυριακή (05/02/2017) σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ο κ. Μουζάλας ζήτησε να σπάσει το λουκέτο της κατάληψης, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους ομάδας προσφύγων.

Πρόσφυγες είχαν σταθεί μπροστά και πίσω από τη σιδερένια πόρτα που παρέμενε κλειστή με λουκέτο, ενώ στο σημείο της έντασης υπήρχαν και παιδιά, μερικά από τα οποία είχαν σκαρφαλώσει πάνω στην πόρτα.

moyzalas elliniko4b

Μάλιστα, είχαν βάλει παιδιά και γυναίκες να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα, ώστε να αποτρέψουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να μπει στον καταυλισμό.

Οι πρόσφυγες δεν επέτρεψαν στον κ. Μουζάλα να περάσει μέσα στο χώρο της κατάληψης, ενώ στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη.

Η Αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση κάποιων από τους πρόσφυγες που προκάλεσαν ένταση, ενώ σταδιακά οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αυξάνονταν.

Οι πρόσφυγες ζητούν ζεστό νερό, θέρμανση, συνθήκες υγιεινής και γενικότερα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Λίγο αργότερα, οι πρόσφυγες άνοιξαν την πόρτα, ο υπουργός πέρασε στο χώρο και κάλεσε τους δημοσιογράφους σε ενημέρωση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στη gallery του Newsbomb.gr.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά επεισόδια