Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Κατάθεσε πρόταση μομφής αν τολμάς! (vid)

Video 1

Τσίπρας: Καταθέστε πρόταση μομφής!

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: «Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή (17/02/2017), με τον πρωθυπουργό να πετάει το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας του να καταθέσει πρόταση μομφής.

«Ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και πάτε στο Βερολίνο και δημιουργήτε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Αμέσως τον λόγο ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, του απάντησε πως αυτό δεν γίνεται, καθώς αντίκειται στον Κανονισμό της Βουλής και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία για την «ώρα του πρωθυπουργού».