Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς για Σκόπια: Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση μιας σύνθετης ονομασίας (vid)

Newsbomb

Νίκος Κοτζιάς | Σκόπια: Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – Σκοπίων ως προς το ζήτημα του ονόματος της γείτονος χώρας, εξέφρασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κοτζιάς, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι – μεταξύ άλλων – συζητήθηκε και το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με την Αλβανία.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Αυτή θα είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες, θα δώσουμε ορθές και παραγωγικές λύσεις», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τη FYROM, αφορούσε περισσότερο το ονοματολογικό, στηρίζουμε και διαπραγματευόμαστε μία σύνθετη ονομασία. Είμαστε υπέρ μίας συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις της χώρας. Ώστε προβλήματα του παρελθόντος να μην καταδυναστεύουν την πολιτική ζωή του τόπου».

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια