Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα Μνημόνια (vid+pics)

Newsbomb

Υπουργικό Συμβούλιο | Αλέξης ΤσίπραςΤο τέλος των Μνημονίων θα είναι ένας σταθμός, αλλά όχι το τέλος μιας διαδρομής, γιατί στόχος μας δεν είναι να γυρίσει η Ελλάδα στα επίπεδα προ του 2010 με τις ίδιες παθογένειες. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, η στήριξη της εργασίας και η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους». Αυτό υπογράμμισε τη Δευτέρα (08/01/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

«ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ»

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

- Το 2018 μπήκε με καλούς οιωνούς. Ολοκληρώνουμε την τρίτη αξιολόγηση και κλείνουμε έναν μακρύ κύκλο επιτροπείας και αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές χρήματος.

- Μπαίνουμε στην τρίτη και τελευταία φάση του τρίτου προγράμματος. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί, ενώ η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

- Η οικονομία έχει μπει σε φάση ανάκαμψης. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα ρεκόρ που έκαναν το 2017 οι επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά και το λιανεμπόριο.

- Τον Αύγουστο βάζουμε οριστικό τέλος στα Μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία. Γυρνάμε σε χρόνια πολύ πριν το '10 χάρη στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

- Η επιστροφή της χώρας στις αγορές τον Αύγουστο δεν θα είναι ρητορική ή σύνθημα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί όλες οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν.

- Μας κατηγορούν κάποιοι για μεροληψία: Δεν κινούμαστε προς ένα νέο διχασμό ούτε προς μια νέα διαίρεση. Οδηγούμαστε σε ένα νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό με κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή με μείωση των ανισοτήτων και αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

- Το τέλος των Μνημονίων θα είναι ένας σταθμός, αλλά όχι το τέλος μιας διαδρομής, γιατί στόχος μας δεν είναι να γυρίσει η Ελλάδα στα επίπεδα προ του 2010 με τις ίδιες παθογένειες. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, η στήριξη της εργασίας και η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Για την ανεργία: Μειώνεται σταθερά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, και στη μάχη στον τομέα της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, με μείωση του ποσοστού από το 19% στο 13%, αλλά και στις μεγάλες τομές και στον τομέα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, την πάταξη της διαφθοράς αλλά κυρίως την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Είναι ακριβώς σε αυτό το σημείο που γίνεται εμφανής η διαιρετική γραμμή που μας διαχωρίζει από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Για τη διαφθορά: Δεν θα αφήσουμε τους «φτωχοδιάβολους» και τους επιχειρηματίες που διασπάθισαν επί μακρόν δημόσιο χρήμα να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου