Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο: Ορόσημο για εμάς ο Αύγουστος, μην εφησυχάζετε

Newsbomb

Αλέξης Τσίπρας | Υπουργικό Συμβούλιο: Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς του να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια έστειλε τη Μεγάλη Τρίτη (03/04/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στη Βουλή.

«ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ» - «ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΙΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ»

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας. Και με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή μας πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού, που δεν του άξιζε να του τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και διαφθοράς, που έχει και τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία», υπογράμμισε.

«Να μην εφησυχάζουμε γιατί τα τελευταία της διαδρομής είναι κρίσιμα. Βρισκόμαστε στην υλοποίηση του στόχου που μας έφερε στη διακυβέρνηση της χώρας. Το κρίσιμο, το βασικό ορόσημο για εμάς είναι ο ερχόμενος Αύγουστος κι αυτό είναι μια μεγάλη τομή στην Ιστορία της πατρίδας μας. Έχουμε ιστορικό καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό. Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης. Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι έχει περάσει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα είναι η ώρα, όχι για εφησυχασμό, αλλά για να επιτύχουμε αυτά τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτού του "μαραθωνίου". Κανείς στην Ευρώπη δεν συζητά σήμερα οποιαδήποτε πρόταση για την εφαρμογή προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος δε, στο ελληνικό χρέος και την τέταρτη αξιολόγηση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε σε αυστηρό τόνο προς τους υπουργούς του: «Στόχος είναι να συγκεκριμενοποιηθεί ο γαλλικός μηχανισμός της «ρήτρας ανάπτυξης». Οφείλω, όμως, στο σημείο αυτό το σημείο να σας προειδοποιήσω πως για να έχουμε αίσια έκβαση ως προς το θέμα αυτό, είναι η ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης. Τώρα κρίνεται η δουλειά όλων μας. Δεν θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση, είναι η τελευταία και δεν θα δεχτώ καθυστερήσεις, κωλλυσιεργείες και τεχνητά εμπόδια. Όποιος έχει αντιρρήσεις επ' αυτού, τον καλώ να εκφραστεί τώρα».

Για την ανεργία

Για εμάς ο πραγματικός δείκτης ανάπτυξης φαίνεται στον ρυθμό που καλυτερεύει η ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η ανεργία έχει περιοριστεί κατά επτά ολόκληρες μονάδες, σήμερα βρίσκεται κοντά στο 20%, δεν πανηγυρίζουμε γι' αυτό, αλλά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα. Ολοκλήρωση του προγράμματος, προσέλκυση νέων επενδύσεων και η σταθερή μόνιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος και του «μαξιλαριού» ρευστότητας είναι οι τρεις προϋποθέσεις για την καταπολέμησης της ανεργίας.

Διαβάστε επίσης: