Ένοπλη επίθεση στο Στρασβούργο: Εγκλωβισμένοι Έλληνες ευρωβουλευτές

Σε συναγερμό τέθηκε η αστυνομία στο Στρασβούργο της Γαλλίας…

Καλογήρου: Δεν βιάστηκε ο 19χρονος - Παραβίασαν τρεις πόρτες για να τον ξυλοκοπήσουν

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται…

Επίθεση Στρασβούργο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το τρομοκρατικό χτύπημα (Pics)

Για «πολλούς πυροβολισμούς» σε διάφορους κεντρικούς δρόμους…

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

Μυστήριο με την ταυτότητα του Πούτιν που βρέθηκε στη Γερμανία – Τι αποκαλύπτει η Bild (Pics)

«Μπορώ να υποθέσω ότι η σοβιετική KGB…

Γιουνκέρ: Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου - Όποτε χρειάστηκε τη στήριξα

Video 1

Γιουνκέρ: Η Ελλάδα είναι δεύτερή μου πατρίδα

Σαφή πολιτική στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια παρείχε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού για τη στήριξη της Επιτροπής στην πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο κ. Γιούνκερ επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα μία μόλις ημέρα πριν το Eurogroup της Παρασκευής, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει αναλυτικά την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας για την επόμενη μέρα της εξόδου από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, ο επικεφαλής της Κομισιόν πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι «ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές παρέμενε πιστός στην ελληνικό λαό. Κάθε φορά που χρειάστηκε να στηρίξω την Ελλάδα το έπραξα» είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. «Η Ελλάδα δεν είναι μία ουδέτερη χώρα για μένα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη» επισήμανε.

«Δεν διανοήθηκα ούτε μια στιγμή ότι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ», τόνισε, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε τη συμβολή του κ. Γιουνκέρ στις προσπάθειες της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Ελλάδα ως κοιτίδα και λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY

Συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα

Στις 11.30 ο κ. Γιουνκέρ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα θα τεθεί επί τάπητος η πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την τέταρτη αξιολόγηση που θα "κλείσει" και το πρόγραμμα, η ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων των εταίρων για τη βιωσιμότητα του χρέους στη βάση της απόφασης του EG του Ιουλίου του 2017 καθώς και η μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας, η οποία θα βασίζεται σε καθεστώς αντίστοιχο σε αυτά στα οποία υπήχθησαν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που εξήλθαν από αντίστοιχα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, στην ατζέντα θα βρεθούν και οι πρωτοβουλίες για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, καθώς οι θέσεις της Κομισιόν βρίσκονται πολύ κοντά στις αντίστοιχες ελληνικές θέσεις για εκδημοκρατισμό της ΕΖ μέσα από ενεργότερο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο των αποφάσεων, τερματισμό της λιτότητας και στροφή σε πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Πέραν της οικονομίας, επί τάπητος θα τεθούν και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων (Τουρκία και Δυτικά Βαλκάνια), των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και του προσφυγικού.

 

PHOTO GALLERY