Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Καμμένου: Με δημοψήφισμα ή εκλογές θα κριθεί η συμφωνία για τα Σκόπια

Newsbomb

Σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό, χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, έστειλε σήμερα, Τρίτη (03/07/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατέστησε σαφές ότι θα μπλοκάρει την κακή, όπως χαρακτήρισε, συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ, αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, και αν δεν περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Όταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές» ανέφερε συγκεκριμένα, αναλαμβάνοντας μάλιστα προσωπικά την ευθύνη ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση αν έρθει με 151 βουλευτές»

«Αν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση και θα πάω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αίρω τη στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση. Να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει. Τι άλλο πιο ξεκάθαρο να πω» τόνισε.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή των Σκοπίων, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

«Η συμφωνία για μένα είναι κακή. Δεν την δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Δεν έχουν καμία ισχύ όσα γράφονται για την απουσία μου από το Υπουργικό Συμβούλιο»

«Η απουσία μου από το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα ήταν λόγω του χειρισμού μιας υπόθεσης σε σχέση με το υπουργείο Άμυνας, για την οποία έπρεπε να βρίσκομαι σε συνεχή τηλεφωνική επαφή» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας πως όσα γράφονται σήμερα δεν έχουν καμία ισχύ.

Δείτε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο βίντεο που ακολουθεί

Μητσοτάκης: Θλιβερή η εμφάνιση του Καμμένου - Ο Τσίπρας να ορίσει ημερομηνία εκλογών

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα όσα δήλωσε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Κυριακό Μητσοτάκη, ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα παρουσίασε σήμερα μία θλιβερή εμφάνιση, η οποία «επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός είναι υπό προθεσμία». Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Twitter, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Γεννηματά: H νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα

Για ακόμα μία «κυβερνητική φαρσοκωμωδία» που «εκθέτει τη χώρα» έκανε λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει χαρακτηριστικά:

«H νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα. Όλα για την καρέκλα. Προχθές είπα ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία. Σήμερα το ερώτημα είναι: Υπάρχει κυβέρνηση;».