Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κουβέλη: Οι Έλληνες στρατιωτικοί ενδέχεται να παραμείνουν για 18 μήνες στη φυλακή

Newsbomb

Έλληνες στρατιωτικοί | Φώτης Κουβέλης: Επικρίσεις ως προς την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν εδώ και 141 ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, διατύπωσε την Πέμπτη (19/07/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ενώ, παράλληλα, αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων τους.

«Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών συνιστά πολιτική επιλογή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχω δει πολύ συγκεκριμένα ότι τέτοια περιστατικά λύνονταν σε άλλες περιπτώσεις άμεσα», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Μόλις παρήλθε το δεκαήμερο, κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι για την ελληνική πλευρά δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στη χώρα μας.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την περικοπή των συντάξεων είπε ότι το θέμα θα το δούμε μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίβαρα ή μετάθεση χρόνου ισχύος του μέτρου.

Τέλος δήλωσε ότι η διαδικασία για τις γαλλικές φρεγάτες προχωράει κανονικά.

Διαβάστε επίσης: