Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Εβδομάδα για καλοφαγάδες στη Βαλένθια (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Aπό τις 19 Νοεμβρίου και για δέκα ημέρες η Βαλένθια είναι η χαρά των καλοφαγάδων. Η πόλη φιλοξενεί το Valencia Cuina Oberta-Restaurant Week και μια πλειάδα εστιατορίων της πόλης που διαθέτουν και εύσημα michelin προσφέρουν σε χαμηλές τιμές τις νέες τους δημιουργίες.

Η Βαλένθια είναι ούτως ή άλλως μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε. Περιτριγυρισμένες από επληκτικούς κήπους ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες. Κάπου εξάλλου πρέπει να κάψετε τις θερμίδες από όσα θα γευτείτε στο Φεστιβάλ γαστρονομίας.

Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκουαδαλαβιάρ γνωστού και ως Τούρια. Στο ιστορικό της κέντρο υπάρχουν μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Η Llotja de la Seda ή κοινώς Το ανταλλακτήριο μεταξιού της Βαλένθια είναι ένα κτίριο ύστερου βαλενθιανού γοτθικού ρυθμού. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1482 - 1548 και είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Η UNESCO το ανακήρυξε το 1996 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς αφού όπως είπε «είναι εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας καθώς είναι ένα πλήρως εξαιρετικό παράδειγμα κοσμικού κτιρίου ύστερου γοτθικού ρυθμού, το οποίο αποτυπώνει δραματικά τη δύναμη και τον πλούτο μίας από τις σπουδαίες μεσογειακές ναυτικές πόλεις».

Επίσης θα πρέπει να επισκεφθείτε την Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (Ciutat de les Arts i les Ciències), ένα πρωτοποριακό και φουτουριστικό συγκρότημα - μουσείο σχεδιασμένο από τον Σαντιάγο Καλατράβα.

Και τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Βαλένθια είναι η πόλη που δημιούργησε την παέλια.