ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Στα άδυτα της Χαλυβουργικής: Πώς οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κατάφεραν να διαλύσουν μια βιομηχανία;

Στα άδυτα της Χαλυβουργικής: Πώς οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κατάφεραν να διαλύσουν μια βιομηχανία;

Πώς οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κατάφεραν να διαλύσουν μια ιστορική βιομηχανία, να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε δάνεια και χρέη και ταυτόχρονα να κρατούν σε ομηρία περίπου 200 εργαζόμενους - Στα «κάγκελα» οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι - Άφαντοι οι Αγγελόπουλοι - Δείτε τις εικόνες εγκατάλειψης μέσα από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής- Σαπίζουν μηχανήματα και κτήρια πολλών εκατομμυρίων. 

Την απόλυτη εξαθλίωση ζουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν είναι απλήρωτοι τρεις μήνες με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν τις ΔΕΚΟ και πολλοί από αυτούς να μην έχουν ρεύμα στο σπίτι τους.

Ergazomenoi.jpg
Στα... «κάγκελα» οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Εδώ και τρεις μήνες και οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής είναι απλήρωτοι και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της εταιρείας. Η διαμάχη των υιών με τον πατέρα τους κρατά σε μια πρωτοφανή ομηρία τους εργαζόμενους, αφού ούτε το εργοστάσιο λειτουργεί, ούτε υπάρχει κάποια απόφαση για αποζημιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Χαλυβουργική: Στα «κάγκελα» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι - Άφαντοι οι Αγγελόπουλοι

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ η σημερινή παρωδία της Χαλυβουργικής που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι είναι συνήθης πρακτική της οικογένειας των Αγγελόπουλων. Τα ίδια ακριβώς έκανε και η προηγούμενη γενιά της διοίκησης της εταιρείας καταφέρνοντας να βγάζει χρήματα στο εξωτερικό και να ελέγχει την Χαλυβουργική μέσω «χάρτινων» εταιρειών.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από το εργοστάσιο- φάντασμα

Τις παλαιότερες απάτες της οικογένειας Αγγελόπουλου με την Χαλυβουργική τις είχε αποκαλύψει ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και σημερινός ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, όταν υπηρετούσε την ερευνητική δημοσιογραφία στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Σε ένα ρεπορτάζ - βόμβα στο περιοδικό «Αντί» ο Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε με στοιχεία και ντοκουμέντα πώς οι Αγγελόπουλοι χρησιμοποίησαν τη Χαλυβουργική ως μέσο παράνομου πλουτισμού μέσω χάρτινων εταιρειών που είχαν συστήσει στη Γερμανία και στην Ελβετία και κατάφερναν να κάνουν υπερτιμολογήσεις στον χάλυβα που αγόραζαν από την Αυστραλία. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να βάζουν «καπέλο» στην ελληνική αγορά, ζημιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο.

Το κόλπο γκρόσο των Αγγελόπουλων έφτασε μέχρι τις επιτροπές εμπορίου του ΟΗΕ και υπήρξε σχετική έκθεση που επιβεβαίωνε τις τριγωνικές σχέσεις και τις υπερτιμολογήσεις.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την αποκάλυψη:

Αγγελόπουλοι: Οι μεγάλες απάτες με τη Χαλυβουργική - Υπερτιμολογήσεις και χάρτινες εταιρείες

Η κάμερα του Newsbomb.gr μπήκε μέσα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα, όπου κατέγραψε εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας. Ένα εργοστάσιο-φάντασμα.

Xalibourgiki13.jpg
Το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Τέλος εποχής για την ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική μετά από 93 χρόνια λειτουργίας

Η ιστορία της Χαλυβουργικής αρχίζει το 1925, όταν οι ιδρυτές της Θ. Αγγελόπουλος και τα παιδιά του Δημήτρης, Παναγιώτης και Γιάννης, ξεκίνησαν να ασκούν εμπόριο ειδών σιδήρου. Το 1932 όμως, εγκαθιστούν ένα εργοστάσιο παραγωγής ειδών συρματουργίας, στην οδό Πειραιώς 197, με την επωνυμία Ελληνικά Συρματουργεία Θ.Α. Αγγελόπουλος & Υιοί και περνούν έτσι στον κλάδο της μεταποίησης.

Xalibourgiki3.jpg
Η ιστορία της Χαλυβουργικής αρχίζει το 1925 - Ο ιδρυτής της Θ. Αγγελόπουλος

Η προσπάθεια αυτή σταματά με τον πόλεμο και την Κατοχή.

Μετά την απελευθέρωση αρχίζει νέα επιχειρηματική δραστηριοποίηση με την σύσταση Ανωνύμου Εταιρείας, η οποία είναι από τότε γνωστή ως Χαλυβουργική A.E. Το 1951 οι δραστηριότητες μεταφέρονται στην Ελευσίνα.

Xalibourgiki4.jpg

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 οι απαιτήσεις της αγοράς σε χάλυβα αυξάνονται με την εντατική ανοικοδόμηση της χώρας.

Έτσι, το 1961 θεμελιώνεται η πρώτη υψικάμινος στη χώρα. Δύο χρόνια αργότερα αποπερατώνεται η εγκατάσταση της πρώτης και ταυτόχρονα ξεκινάει και η κατασκευή της δεύτερης υψικαμίνου.

Στις 27 Ιουνίου του 1963 αρχίζει η παραγωγή χυτοσιδήρου και χάλυβα από σιδηρομετάλλευμα.

Στο διάστημα 1963-75 ακολουθεί και η δεύτερη υψικάμινος, η οποία ανεβάζει τη συνολική δυναμικότητα σε πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους χυτοσιδήρου το χρόνο.

Τα προϊόντα της Χαλυβουργικής εξυπηρετούν τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς χάλυβα, αλλά και αγορών του εξωτερικού.

Από το 2015 η Χαλυβουργική αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο στην Ελευσίνα να υπολειτουργεί.

Xalibourgiki2.jpg
Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας

Το «θρίλερ» των τελευταίων χρόνων της Χαλυβουργικής είναι αποτέλεσμα της ενδοοικογενειακής κόντρας μεταξύ του πατέρα και των υιών Αγγελόπουλων.

Xalibourgiki18.jpg
Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας

«Λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώει η σύζυγος του πατέρα μας» είχαν πει οι ίδιοι για να φορτώσουν στον ίδιο τους τον πατέρα τις ευθύνες για την «κατάντια» της Χαλυβουργικής.

Xalibourgiki9.jpg
Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας

Διαβάστε επίσης: Αγγελόπουλοι για Χαλυβουργική: «Λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώει η σύζυγος του πατέρα μας»

Οι κληρονόμοι της ιστορικής βιομηχανίας δεν δείχνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν τα χρέη της εταιρείας στις τράπεζες και στους δημόσιους οργανισμούς, τα οποία ξεπερνούν τα 450 εκατ. ευρώ.

Xalibourgiki11.jpg
Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλομέτοχος κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που κατείχε το 95% των μετοχών πλέον δείχνει τους γιους του για την κατάρρεση της ιστορικής βιομηχανίας λέγοντας πως κατέχουν μέσω offshore το 33,3% των μετοχών.

Xalibourgiki6.jpg
Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας

Άξιο απορίας είναι γιατί οι υιοι Αγγελόπουλοι δεν βάζουν «λουκέτο» με τόσα χρέη; Γιατί κρατάνε ένα εργοστάσιο «φαντομά» το οποίο δεν τους δίνει ούτε ένα ευρώ και γιατί επένδυσαν πριν μερικά χρόνια εκατομμύρια ευρώ για άδειες...

Xalibourgiki16.jpg
Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην χώρα μας

Το μαγαζί είναι... «φιλέτο»

Δεν είναι μόνο τα αμέτρητα στρέμματα (1.000) της Χαλυβουργικής που την κάνει οικόπεδο «φιλέτο».

Xalibourgiki15.jpg
  • Διαθέτει 2 άδειες Λιμένα. Τα λιμένια βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το εργοστάσιο.
  • Άδεια ηλεκτροπαραγωγής για 880 mega watt
Limani1.jpg
Η Χαλυβουργική διαθέτει 2 άδειες Λιμένα. Τα λιμένια βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το εργοστάσιο

Μάλιστα, πριν το 2012 είχαν έρθει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ από κοινού για να φτιάξουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής. Άγνωστο γιατί «ναυάγησε» το deal...

Tα μέλη της οικογένειας Αγγελόπουλου και ο Σκινδήλιας συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι του «κακού» και του «καλού» και στη μέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Xalibourgiki20.jpg
Τα τελευταία χρόνια έγιναν δραματικές περικοπές στο προσωπικό

Τα τελευταία χρόνια έγιναν δραματικές περικοπές στο προσωπικό ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι απασχολούνταν εκ περιτροπής και με διαθεσιμότητες.

«Δουλεύουμε περισσότερα από 30 χρόνια στο εργοστάσιο. Ποτέ η εταιρεία όσο ήταν ο κ. Αγγελόπουλος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Όλοι οι εργαζόμενοι ήμασταν ευχαριστημένοι. Από τότε που ανέλαβαν οι κληρονόμοι ξεκίνησαν τα προβλήματα» υποστηρίζουν στην κάμερα του Newsbomb.gr οι εργαζομένοι του εργοστασίου.

Τι κρύβουν οι Αγγελόπουλοι;

Θυμίζουμε ότι η ίδια η ΔΕΗ στις 31/12/2018 έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr που έκανε λόγο για επτασφράγιστο μυστικό μέσα στη Χαλυβουργική - Στο άρθρο με τίτλο: Χαλυβουργική: «Το μυστικό που κρύβουν μέσα στην εταιρεία οι Αγγελόπουλοι» θέσαμε τα καυτά ερωτήματα για το «Ποιος καταναλώνει τόσο ρεύμα αφού δεν παράγεται χάλυβας;» - Το ίδιο ερώτημα θέτει η ΔΕΗ: «Η διοίκηση της Χαλυβουργικής «δεν μιλά για την ταμπακιέρα», δηλαδή τι παράγει τόσα χρόνια, με τι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και που διαθέτει στην παραγωγή;».

Τα ερωτήματα είναι καυτά:

Γιατί η Χαλυβουργική ανανεώνει την άδεια λειτουργίας της αφού κανείς εκ των ιδιοκτητών δεν θέλει το εργοστάσιο;

Αφού το εργοστάσιο δεν παράγει χάλυβα, πώς καταναλώνει τόσο πολύ ρεύμα;

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων ότι οι χρεώσεις είναι «παράνομες και καταχρηστικές» κύκλοι της ΔΕΗ υπογράμμιζαν στις 31/12/2018 τα εξής: «Είναι φανερό ότι η διοίκηση της Χαλυβουργικής «δεν μιλά για την ταμπακιέρα», δηλαδή τι παράγει τόσα χρόνια, με τι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και που διαθέτει την παραγωγή. Θα ανέμενε κανείς από μια τέτοια εταιρεία μια άλλη συμπεριφορά, αντάξια της ιστορίας της και όχι να αναφέρεται με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Η ΔΕΗ δεν επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τη Χαλυβουργική, όλα θα απαντηθούν και θα λυθούν μέσω της δικαστικής οδού».

Ο παραπάνω σχολιασμός επιβεβαιώνει πλήρως το Newsbomb.gr και κάποιος πρέπει να απαντήσει ποια εταιρεία δραστηριοποιείται μέσα στη Χαλυβουργική και τι παράγει...

Παράγει για παράδειγμα οξυγόνο;

Και που το πουλάει;

Και από που είναι αυτή η εταιρεία;

Μήπως γερμανικών συμφερόντων;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλυβουργική: Στα «κάγκελα» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι - Άφαντοι οι Αγγελόπουλοι

Εργαζόμενοι Χαλυβουργική: Αν θέλει εθελουσία ο Αγγελόπουλος να διώξει τον Σκινδήλια