ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Μάρης, το ξέπλυμα, τα 35 εκατ. και η «εξαφάνιση» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Ο Μάρης, το ξέπλυμα, τα 35 εκατ. και η «εξαφάνιση» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Δημήτρη Μάρη και συγκεκριμένα για τις μεθόδους που μετέρχεται προκειμένου να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές του στο χώρο του Τύπου μέσω αμφιλεγόμενων μαλτέζικων εταιρειών φέρνουν προ των ευθυνών τους, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, την Δικαιοσύνη αλλά και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), αποτελεί την αρμόδια Αρχή για την εποπτεία της εφαρμογής των διατάξεων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας από τα Υπόχρεα Πρόσωπα, στην αγορά υπηρεσιών τυχερών παιγνίων.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής των επιμέρους υποχρεώσεων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και εκδίδει σχετικές οδηγίες, εγκυκλίους, ανακοινώσεις και ενημερώσεις.

Ωστόσο στην περίπτωση του Δημήτρη Μάρη - άγνωστο γιατί - δεν έχει λάβει πρωτοβουλίες για να διερευνήσει τις μαλτέζικες αμαρτίες του Μάρη και της Stoiximan και κυρίως φέρεται να μην έχει διερευνήσει το θεμα της φοροδιαφυγής του Μάρη ύψους 35 εκατ. ευρω και το εαν αυτα το χρήματα έχουν νομιμοποιηθεί μέσα από τις στοιχηματικες δραστηριότητες του Μάρη.

Περίεργο;

Δικαιολογημένο; Κάποιος πρέπει να δώσει μια απάντηση για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για τις διαδρομές των χρημάτων.

Στοιχεία που δείχνουν πως ο κ. Μάρης έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια στο Stoiximan, τις ίδιες μεθόδους που είχε ακολουθήσει προ 15ετίας ως συνεργάτης της BET and WIN και για τις οποίες ελέγχεται ήδη από τις ελληνικές φορολογικές και εισαγγελικές αρχές για φοροδιαφυγή άνω των 35 εκατ. ευρώ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στη βάση καταγγελιών που έγιναν προ διετίας και οι οποίες βασίζονταν σε υλικό δικογραφιών που εξετάσθηκαν από την κυπριακή Δικαιοσύνη, οι τότε εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης άνοιξαν επίσημη έρευνα σε βάρος του Δημήτρη Μάρη. Λίγο νωρίτερα οι φορολογικές αρχές είχαν αξιοποιήσει μέρος από τα προαναφερόμενα στοιχεία για να τεκμηριώσουν φοροδιαφυγή ύψους άνω των 35 εκατ. ευρώ από την πλευρά του Μάρη.

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Εκτίμησης Εθνικού Κινδύνου για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας αναφορικά με τα τυχερά παίγνια που διοργανώνονται και διεξάγονται μέσω διαδικτύου «η απειλή για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αφορά στη διασύνδεσή τους με τα εγκλήματα της απάτης, διαφθοράς, δωροδοκίας και του οργανωμένου εγκλήματος (π.χ. μέσω της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων και προσφοράς στοιχηματισμού επ’ αυτών) σε συνδυασμό με τον εξ αποστάσεως έλεγχο της εποπτικής αρχής, λόγω εγκατάστασης των παρόχων στην αλλοδαπή».

Σε σχέση με το νόμιμο δίκτυο διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, αυτό ρυθμίζεται με τη με αριθμό 129/2/7.11.14 (Β 3162) απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π η οποία εισήγαγε συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τους Παρόχους (εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λήψη οργανωτικών μέτρων, υποβολή αναφορών στην Αρχή, τήρηση αρχείων κ.α.).

Ωστόσο, εάν η συγκεκριμένη απόφαση εφαρμοζόταν κατά κεραίας θα έπρεπε ήδη η Επιτροπή Παιγνίων να έχει απευθυνθεί στα τμήματα κανονιστικής συμμόρφωσης των τραπεζών προκειμένου να πληροφορηθεί το εάν οι εταιρειες του Δημήτρη Μαρή εμπλέκονται σε αδικαιολόγητες συναλλαγές μέσω offshore εταιρειών.

Διαβάστε σχετικά:

Ο Δημήτρης Μάρης, η Μάλτα και οι «βαθιές αμαρτίες»

Ο Μάρης, οι διαφημίσεις της Stoiximan Ltd και το «κοστούμι» της φοροδιαφυγής