ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

SOS – Σώστε το ΟΑΚΑ που καταρρέει

SOS – Σώστε το ΟΑΚΑ που καταρρέει

Το στολίδι της Αθήνας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι που κόστισε περίπου 5,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, καταρρέει από την έλλειψη συντήρησής του και την αδυναμία του κράτους να καλύψει τις δαπάνες ακόμα και συνεργείων καθαρισμού του.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το newsbomb.gr αποκαλύπτει ένα έγγραφο-φωτιά του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ, Ολυμπιονίκη Πέτρου Γαλακτόπουλου προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό κ. Γ. Ανδριανό, το οποίο καταλήγει με τη διαπίστωση ότι εάν μειωθούν ή δεν καταβληθούν οι δαπάνες για τη συντήρηση του ΟΑΚΑ, μπορεί «να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του».

Ειδική αναφορά στο έγγραφο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1/7088 και στάλθηκε 28/11/2013 από το γραφείο του προέδρου του ΟΑΚΑ στον υπουργό Πολιτισμού, γίνεται για τη συντήρηση του συνόλου των μεταλλικών κατασκευών του σταδίου και πιο συγκεκριμένα: για το στέγαστρο του κεντρικού σταδίου, το Spidernet (αράχνη), το στέγαστρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, το τείχος των Εθνών και την Αγορά «Αψίδα».

Στη δεύτερη παράγραφο του εγγράφου αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «η επιχορήγηση του ΟΑΚΑ για το έτος 2013 ανήλθε στα 9.000.000 ευρώ. Για το έτος 2014 και προς εφαρμογή οικονομίας κλίμακας, η μείωση στα 8.000.000 ευρώ με 8.200.000 ευρώ θεωρείται ρεαλιστική και βιώσιμη. Η μείωση όμως από τα 9.000.000 στα 7.200.000 ευρώ όπως προβλέπεται μέχρι στιγμής, δεν είναι ρεαλιστική καθότι ο Οργανισμός δεν μπορεί να μειώσει απότομα τις δαπάνες του κατά 25% χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του».

Από το ρεπορτάζ που έκανε το newsbomb.gr στο ΟΑΚΑ διαπιστώθηκαν σημαντικές φθορές και δυσλειτουργία των μηχανισμών στήριξης και της στέγης Καλατράβα, που δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες στη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση του σταδίου και όταν το θέμα αυτό ετέθη χθες σε συζήτηση που είχαμε με τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο στο ραδιόφωνο Real FM, η απάντησή του ήταν «γνωρίζουμε το πρόβλημα και θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπισή του». Τεχνικοί και κρατικοί παράγοντες, που γνωρίζουν τόσο την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όσο και τις άμεσες ανάγκες του ΟΑΚΑ, υποστηρίζουν ότι μόνο μία άμεση και ουσιαστική παρέμβαση ιδιωτικών κεφαλαίων μπορεί να σώσει το Ολυμπιακό Στάδιο που σβήνει και σε ό,τι αφορά το κεντρικό του γήπεδο χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες της Καλλονής στη Superleague και της ΑΕΚ με ομάδες ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης:

Φοβάται η κυβέρνηση τα πετρέλαια!

Ήρωες πιλότοι πετάνε απροστάτευτοι στο Αιγαίο

Πετάνε στα «τυφλά» τα F16 της Αεροπορίας

My name is Rondos. Alex Rondos!