ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τσίπρας: Πρωτοβουλίες - Έκπληξη ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Πρωτοβουλίες - Έκπληξη ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ετοιμάζει κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά -Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στείλει επιστολή στον Περισσό και να ζητήσει συνάντηση με Κουβέλη.

Πρωτοβουλίες-έκπληξη θα αναλάβει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά από απόφαση βέβαια της Κ.Ε. του κόμματος, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας «πλατιάς προοδευτικής, δημοκρατικής συνεργασίας» με στόχο αφενός την πορεία προς τις εθνικές εκλογές και αφετέρου την επίτευξη του «121», του αριθμού δηλαδή των βουλευτών που θα μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ' την παρούσα Βουλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας θα εισηγηθεί στα όργανα του κόμματος:

• Να αποσταλεί επιστολή προς κόμματα και κινήσεις που κινούνται στον αντιμνημονιακό χώρο και βρίσκονται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, με την οποία θα προτείνεται κοινή δράση σε μείζονα θέματα στα οποία υπάρχει συμφωνία.
• Να ζητηθούν συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και προσωπικότητες αυτού του χώρου, με σκοπό να διερευνηθεί μια κοινή πορεία για το επόμενο διάστημα.
• Να διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης μετώπου με βάση προγραμματικές συμφωνίες, που θα περιλαμβάνουν ακόμα και κυβερνητική πρόταση.

Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να αναμένεται ένα ακόμα άνοιγμα ακόμα και προς το ΚΚΕ, το οποίο πάντως συνεχίζει να αρνείται κάθε πρόταση συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο με την επιστολή που θα σταλεί και στον Περισσό θα επισημαίνεται ότι είναι μεν κατανοητή αυτή η άρνηση, αλλά υπάρχουν δυνατότητες κοινής δράσης σε σοβαρά ζητήματα, όπου τα δύο κόμματα έχουν κοινές θέσεις, όπως η «μικρή ΔΕΗ», η μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ κλπ.

Ενώ προς άλλα κόμματα και προσωπικότητες θα προτείνεται η συνάντηση και συζήτηση προς διερεύνηση δυνατοτήτων μιας κοινής πορείας.

Σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να αναμένεται πρόταση συνάντησης με τον Φ. Κουβέλη καθώς και με προσωπικότητες ή επικεφαλής κινήσεων του ευρύτερου προοδευτικού και αντιμνημονιακού χώρου, όπως η Λ. Κατσέλη κ.α.
Θεωρείται βέβαιο, ότι οι προτάσεις αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφιστούν απ' τα όργανα του κόμματος, άλλωστε περιλαμβάνονται στις προτάσεις και της «αριστερής πλατφόρμας» και άλλων τάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένες βέβαια αποκλίσεις.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες ο Αλ. Τσίπρας προσδοκά, ότι αφενός θα σταματήσει η εσωστρέφεια στο κόμμα και αφετέρου θα συγκροτηθεί μια πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ενώ θα απαντηθεί το μείζον ερώτημα, των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς την εξουσία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία υπερψήφισε την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή

Προγραμματικό Συνέδριο ζητά η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ