Η κατρακύλα του Καραγιώργη και η απώλεια της εύνοιας από τον Ρώσο Κονσταντίν Μολοφέγιεφ

Newsroom Newsroom

Η κατρακύλα του Καραγιώργη και η απώλεια της εύνοιας από τον Ρώσο Κονσταντίν Μολοφέγιεφ

Όλη η αλήθεια για τη σύλληψη του εφοπλιστή - φίλου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που προσπάθησε να παρουσιαστεί ως παράγοντας στα ΜΜΕ

Η άρση προστασίας του Καραγιώργη από τον Ρώσο Κονσταντίν Μολοφέγιεφ έβαλε τον εφοπλιστή σε μπελάδες.

Η αλήθεια της σύλληψης Καραγιώργη κρύβεται στο γεγονός ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας Κονσταντίν Μολοφέγιεφ τον οποίο αποκαλούσε φίλο του ο εφοπλιστής, σταμάτησε να τον προστατεύει.

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης απασχόλησε τον τελευταίο καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας όχι ως ένα επιτυχημένος επιχειρηματίας, ούτε ως ένα πρόσωπο που έφερε αλλαγές στον τόπο με την δραστηριότητά του, αλλά ως ένας άνθρωπος με φορτωμένο παρελθόν από πολλές αποτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες, όπως έχει γραφεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Το όνομά του φιγούραρε αρκετές φορές σε δημοσιεύματα με την ιδιότητα του μελλοντικού καναλάρχη... Για την ακρίβεια το προσπαθούσε καιρό αυτό, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε ή λόγω άγνοιας αντικειμένου ή γιατί επέλεγε λάθος συνεργάτες ή γιατί χρησιμοποιούσε το πάθος του για τα τηλεοπτικά ως δούρειο ίππο προκειμένου να κερδίσει άλλες απολαβές.

Η παρουσία του στα ελληνικά δρώμενα ήταν κάτι σαν κομήτης που πότε πότε έκανε την εμφάνισή του στα ναυτιλιακά και μετά εξαφανιζόταν.

Μετά έκανε την εμφάνισή του ως ένας μελλοντικός ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και μετά πάλι εξαφανίστηκε..

Έπειτα έκανε πάλι την εμφάνισή του ως υποτιθέμενος μέτοχος σε μεγάλο ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό μετά όμως πάλι εξαφανίστηκε ώσπου γράφτηκαν διάφορες πληροφορίες για τις πτωχεύσεις του και την ανύπαρκτη δραστηριότητά του στο εξωτερικό.

Προφανώς και αυτή του η δραστηριότητα έστω και ανύπαρκτη πολλές φορές φαίνεται να τον βοηθούσε να δημιουργήσει ένα προφίλ που χρειαζόταν για τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα.

Ξαφνικά ξαναμπαίνει στα μονόστηλα των ηλεκτρονικών εφημερίδων ως ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει μια συστάδα περιφερειακών καναλιών. Στόχος του να κερδίσει μερίδιο στην διαφημιστική αγορά της περιφέρειας και να δώσει και την εντύπωση ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσει και πολιτικά την κατάσταση στη χώρα αφού υποτίθεται θα τον είχαν ανάγκη οι περιφερειακοί βουλευτές.

Με αυτό το νέο όχημα έβαλε πλώρη προσπαθώντας να βρει ξένα funds, νέους φίλους προκειμένου να κάνει την δουλειά του και πουλώντας τους φιλίες και στενές σχέσεις με υπουργούς και βουλευτές, αυτά τα funds θα μπορούσαν να τον ικανοποιήσουν οικονομικά για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Προσφάτως μάλιστα είχε γραφτεί για τις στενές σχέσεις που υποτίθεται ότι είχε δημιουργήσει με τη Ρωσία και κυρίως με τον χαρισματικό επιχειρηματία Κονσταντίν Μολοφέγιεφ, εκλεκτό του Κρεμλίνου, ο οποίος μάλιστα τον πάντρεψε με τη σημερινή του σύντροφο.

Άσχετα με το τι ακριβώς έγινε με αυτή την σχέση στην πραγματικότητα το σίγουρο είναι ότι ο Καραγιώργης είχε σχέδιο το οποίο προσπάθησε να πουλήσει και να εκμεταλλευτεί το όνομα του Μολοφέγιεφ, όπως θα πουν αργότερα άνθρωποι του στενού κύκλου του Ρώσου επιχειρηματία.

Στη μεν κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ πουλούσε και κοκορευόταν για την σχέση του με τον εκλεκτό του Κρεμλίνου. Όπως έλεγε μάλιστα ο ίδιος δήθεν είχε πρόσβαση στην Μόσχα μέσω αυτού του νέου του φίλου.

Στον δε, νέο του φίλο τρανό Ρώσο επιχειρηματία «πουλούσε» την σχέση του με την κυβέρνηση ως βοήθημα για τις πολιτικές βλέψεις και δραστηριότητες που θα μπορούσε να είχε η Μόσχα στην Ελλάδα.

Έφτασε μέχρι το σημείο μάλιστα, να «κουβαλήσει» όπως θα πουν μερικοί από την Μόσχα και ελληνίδα δημοσιογράφο δήθεν για να πραγματοποιήσει συνέντευξη με τον Ρώσο επιχειρηματία.

Στην ουσία ήθελε με αυτόν τον τρόπο να δείξει σε κάποιους στην Ελλάδα ότι συνδέεται με ισχυρό πρόσωπο στην Μόσχα άρα οι μετοχές του ανεβαίνουν και έτσι θα γινόταν αναγκαίος σε κάποιους που θα ήθελαν αυτήν την προσβασιμότητα.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν κατευχήν για τον Καραγιώργη διότι ο Ρώσος επιχειρηματίας και οι άνθρωποί του ερευνώντας το παρελθόν του, έμαθαν γρήγορα με τι είχαν να κάνουν και πόσο κούφια ήταν όλα αυτά που δημιουργούσε.

Άλλωστε οι πεποιθήσεις τους και οι επιδιώξεις τους σύντομα διαφοροποιήθηκαν κι ενώ ο Ρώσος επιχειρηματίας προσέβλεπε σε μια κοινωνία με πολιτικό υπόβαθρο φιλτραρισμένο μέσα από την ορθόδοξη σκέψη και δράση, οι δραστηριότητες του Καραγιώργη πήγαιναν εντελώς στην αντίθετη πλευρά.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα των διερευνητικών προθέσεων του Ρώσου επιχειρηματία, βρέθηκαν στοιχεία για την αποτυχημένη δράση του εφοπλιστή και ως ένας καλός φίλος ο Ρώσος προφύλαξε τον Καραγιώργη από κακοτοπιές.

Όταν όμως αποφάσισε να αποσύρει την προστασία του από τον Έλληνα φίλο του, τότε βγήκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Καραγιώργη, το οποίο απόδειξε περίτρανα ότι μόνο η δυναμική και η προστασία του Ρώσου επιχειρηματία ήταν αυτή που τον κρατούσε μακριά από τις κακοτοπιές. Μόλις έκανε άρση αυτής, ο Καραγιώργης συνελήφθη.

Οι δύο άνδρες δεν έχουν καμία επικοινωνία πια όπως πληροφορηθήκαμε από το γραφείο του Ρώσου επιχειρηματία που δεν θέλει να ακούει πια για τον Γιάννη Καραγιώργη και για τους φίλους του πολιτικούς, τους οποίους μάλιστα φιλοξένησε και φρόντισε όταν τον επισκέφθηκαν στη Μόσχα.

Η μόνη φράση που βγαίνει από τα χείλη του ανθρώπου αυτού που ο Γιάννης Καραγιώργης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για να πουλήσει δύναμη στην Ελλάδα, ήταν: Εμείς το μόνο που λυπόμαστε είναι για την γυναίκα του, τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved